Deze Europese aandelen zijn nu aantrekkelijk gewaardeerd

Voor beleggers die het aandurven, hebben de koersdalingen van de afgelopen periode interessante koopkansen geschapen. Morningstar zet een reeks Europese aandelen op een rij die in de verkoopgolf zwaar afgestraft zijn, maar die sterke fundamentals en groeivooruitzichten hebben voor de lange termijn. Omdat ze nu aantrekkelijk gewaardeerd zijn, is het nu goedkoop instappen.

Robert van den Oever 23 maart, 2020 | 8:44
Facebook Twitter LinkedIn

We beginnen bij de sector nutsbedrijven, want die is relatief ongevoelig voor de schommelingen in de economie en de gevolgen van vraaguitval in bepaalde delen van de economie. Immers, energie is altijd nodig, of je nu op kantoor werkt of thuis. Bovendien draait een groot deel van de industriële economische activiteit gewoon door. Hooguit zijn er verschuivingen van plekken en momenten in de energievraag waarneembaar.

In de afgelopen maand zijn Europese nutsaandelen met 28% gedaald en dat is zo'n 5% beter dan het marktgemiddelde. Dit gering verschil geeft aan dat de nutssector vóór de correctie overgewaardeerd was, aldus Morningstar-analist Tancrede Fulop, die de Europese nutsbedrijven volgt. Eerder in februari waren de nutsbedrijven nog 20% overgewaardeerd, maar nu in maart zijn ze bijna 15% ondergewaardeerd, aldus de analist. Dat biedt instapkansen in namen van goede kwaliteit.

Orsted
Een daarvan is Orsted. Dit aandeel is bij uitstek geschikt voor defensief ingestelde beleggers die kwaliteit zoeken, aldus analist Fulop. Orsted heeft een Narrow Moat rating en sinds kort weer vier Morningstar sterren. Na de verkoop van de gasactiviteiten in 2019 is Orsted nu volledig gericht op windenergie. Het is tevens wereldmarktleider op het gebied van windenergie en dat belooft veel goeds in het licht van de verwachte groei-explosie in deze industrie. Volgens de ramingen van het Internationaal Energie Agentschap zal de markt voor windenergie tegen 2040 vervijftienvoudigen.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid