Marktbarometer juni: amper verschil tussen groei en waarde

De Europese aandelenmarkten lieten over de maand juni geen grote verschillen zien tussen de twee beleggingsstijlen groei en waarde. Op de Amerikaanse beurzen waren er juist wel verschillen zichbaar. Dit is de Morningstar Marktbarometer over juni.

Robert van den Oever 08 juli, 2020 | 9:34
Facebook Twitter LinkedIn

Terugkijkend op de rendementen van de afgelopen maand zien we dat large-cap groei-aandelen 4% winst hebben gemaakt, en large-cap waarde-aandelen 4,1% in de plus zijn geëindigd.

Europe Market Barometer Style Returns Jun 2020

De verschillen in rendement waren wel groot tussen large-caps aan de ene kant en small-caps aan de andere kant. Large-caps wonnen 3,7% tegen 2% winst voor de small-caps.

European Market Barometer Largevs Small Jun 2020

Kijken we naar de sectoren, dan waren deden technologie (groei-stijl) en financials (waarde-stijl) het goed met respectievelijk 7,3% en 6% rendement.

De minst presterende sector was gezondheidszorg die met een nipt verlies van 0,7% de enige sector was die in het rood eindigde. Farmaciereuzen zoals AstraZeneca Glaxosmithkline en Roche verloren respectievelijk 2,8%, 3,1% en 0,9%.

Europe Market Barometer Sector Returns Jun 2020

De sterke prestaties van de technologiebedrijven stuwt de waardering van deze sector nog verder op. De verhouding tussen aandelenkoers en Fair Value ligt nu op 1,25, en dat betekent dat de sector nu 25% overgewaardeerd is.

European Market Barometer Sector Valuation June 2020

Bij de waarderingen van de sectoren valt op dat energie en financials nog altijd de goedkoopste zijn met koers/Fair Value verhoudingen van respectievelijk 0,60 en 0,79.

Het verschil in waardering tussen de groei- en de waarde-stijl is groot: Het stijlsegment large-cap groei is overgewaardeerd met een koers/Fair Value verhouding van 1,19, terwijl large-cap waarde juist ondergewaardeerd is met een verhouding van 0,85.

European Market Barometer Style Valuation June 2020

 

Lees meer:

Marktbarometer mei: groei wint van waarde, trend houdt aan

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten