Hier zijn de finalisten voor de Pan-Europan Morningstar Awards for Investing Excellence

Morningstar maakt bekend wie de finalisten zijn voor de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2020. Deze Awards belonen portefeuillebeheerders, fondshuizen en aanstormend talent in de fondsenindustrie. Kijk snel wie de finalisten in de drie afzonderlijke categorieën zijn.

Morningstar Benelux 20 oktober, 2020 | 10:17
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar maakt bekend wie de finalisten zijn voor de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence voor 2020. Deze jaarlijkse Awards zijn een erkenning voor de deskundigheid van fondsbeheerders, fondshuizen en aanstormend talent in de fondsenindustrie. Beheerders die de beste beleggingsvaardigheden tonen en ook de meeste durf om af te wijken van wat gangbaar is om daarmee rendement te boeken voor hun eindbeleggers, worden voor hun inspanningen beloond met deze prestigieuze prijzen.

Morningstar kent Awards toe in de volgende drie categorieën: Outstanding Portfolio Manager, Rising Talent en Outstanding Investment House.

De finalisten voor ieder van die drie categorieën zijn:

 

Outstanding Portfolio Manager:

• Laurent Dobler - Comgest Growth Europe/Renaissance Europe 
• Philippe Igigabel - HSBC Global Investment Funds Euro High Yield Bond
• Robin Parbrook - Schroder ISF Asian Total Return

 

Rising Talent:

• Archibald Ciganer - T. Rowe Price Japanese Equity Fund
• Jack Nelson - Stewart Investors Global Emerging Markets Sustainability
• Lorenzo Pagani - Pimco GIS Euro Bond

 

Outstanding Investment House:

• Baillie Gifford 
• Capital Group 
• Unigestion

 

De uitreiking van de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2020 zal vanwege de covid-19 situatie op een andere manier plaatsvinden dan gebruikelijk. Dit jaar zal Morningstar de winnaars aankondigen op de Europese Morningstar-websites in de laatste week van november.

Methodologie
Om in aanmerking te kunnen komen voor deze Award moeten fondsbeheerders een of meer strategieën onder hun beheer hebben die verkrijgbaar zijn in ten minste twee Europese landen en die fondsen moeten een Morningstar Analyst Rating van Gold of Silver hebben voor ten minste één fondsklasse.

Voor de Rising Talent categorie komen veelbelovende nieuwe beheerders in aanmerking als ze beheerder of co-beheerder zijn op een strategie die verkrijgbaar is in ten minste twee Europese landen en een Morningstar Analyst Rating van Gold, Silver of Bronze heeft op ten minste één fondsklasse, of als ze deel uitmaken van een fonds dat op de Morningstar Prospects lijst prijkt. Voor deze kandidaten geldt ook dat ze niet langer dan zeven jaar op hun huidige strategie mogen zitten, maar in die korte periode wel exceptionele resultaten moeten hebben geboekt.

Voor de fondshuizen die in aanmerking komen, geldt dat ze actieve distributie hebben in ten minste twee Europese landen en dat de beoordeling door Morningstar's fondsanalisten op hun Parent rating High moet zijn. Ook moeten ze sterke lange-termijn rendementen voor hun eindbeleggers hebben geboekt en hebben bewezen dat ze de belangen van die eindbeleggers boven hun eigen belangen stellen.

De volledige methodologie achter de selectie van finalisten en winnaars van deze Awards vindt u hier:

 

Awards 2020 banner 600x225

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar Benelux

Morningstar Benelux  .

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten