Philippe Igigabel wint Award voor Outstanding Portfolio Manager

Philippe Igigabel is de winnaar van de Pan-European Morningstar Award for Investing Excellence 2020 in de categorie Outstanding Portfolio Manager. Hij is een ervaren high yield obligatiebelegger en heeft de leiding over het HSBC GIF Euro High Yield fonds. Morningstar's Mara Dobrescu spreekt Igigabel over de Award, zijn beleggingsaanpak en de nadruk op selectiviteit in zijn strategie. Bekijk de video.

Holly Black 25 november, 2020 | 11:03
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Philippe Igigabel heeft twee decennia beleggingservaring. Hij begon zijn carrière in portefeuillebeheer als co-portefeuillemanager bij HSBC GIF Euro High Yield Bond in 2000, voordat hij in 2003 de hoofdportefeuillemanager werd. Hij volgt de Europese high-yield sector al sinds eind jaren negentig toen die nog in de kinderschoenen stond. Daardoor is hij een van de meest ervaren portefeuillemanagers op dit gebied. HSBC GIF Euro High Yield heeft een Morningstar Analyst Rating van Gold op de fondsklasse IC.

Gedurende zijn carrière is Igigabel niet afgeweken van zijn op hoge overtuiging en waardering gebaseerde aanpak. Hij heeft bijvoorbeeld niet geaarzeld om het risico geleidelijk te verminderen in perioden die volgens hem gekenmerkt werden door marktoverschrijdingen. Omgekeerd heeft hij systematisch gebruik gemaakt van marktdalingen om de namen in te slaan waarvan hij meende dat ze fundamenteel gezond waren.

De selectiviteit van Igigabel is ook een kenmerk van zijn aanpak. Slechts 10% tot 30% van de high yield obligaties die jaarlijks worden uitgegeven, voldoet doorgaans aan zijn strenge kwaliteitscriteria en wordt als interessant beschouwd.

Dankzij dit gedisciplineerde proces heeft het fonds een uitstekend trackrecord neergezet, zowel absoluut als voor risico gecorrigeerd. Het heeft ook grotendeels in gebreke blijvende obligaties vermeden, wat een bewijs is van de kwaliteit van de onderliggende effectenselectie en de fundamentele analyse die is uitgevoerd door het sterke team van Europese kredietanalisten van HSBC GAM.

 

Dit zijn de winnaars in de andere categorieën:

- Lorenzo Pagani beste jonge talentvolle Europese fondsbeheerder

 

Lees hier wie de finalisten waren voor deze felbegeerde trofeeën:

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten