Lorenzo Pagani is beste jonge getalenteerde Europese fondsbeheerder

Morningstar kondigt de winnaars van de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2020 aan. Deze prestigieuze prijzen bekronen de beste Europese fondsbeheerders en fondshuizen. Als eerste maken we de winnaar bekend in de categorie Rising Talent, ofwel beste aanstormend talent onder de jonge fondsbeheerders. Dat is Lorenzo Pagani van Pimco.

Holly Black 24 november, 2020 | 9:30
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Lorenzo Pagani is door Morningstar uitgeroepen als winnaar van de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2020 als Rising Talent. Pagani bouwde een indrukwekkende carrière op als hoofd van Pimco's Europese renteteam en voorzitter van het European Portfolio Committee voordat hij begin 2017 de functie van hoofdportefeuillemanager van Pimco GIS Euro Bond overnam (hij was sinds 2014 co-manager naast Andrew Balls). Het fonds Pimco GIS Euro Bond heeft een Morningstar Analyst Rating van Silver voor zijn institutionele fondsklasse.

Pagani heeft de strategie tot dusver in uitstekende vorm gehouden door gebruik te maken van Pimco's uitgebreide credit, rente en gesecuritiseerde middelen. Het fonds put uit een ruimer draaiboek dan de meeste vergelijkbare fondsen, en belegt soms in niet-euro gedenomineerde schuld, obligaties van opkomende markten, asset-backed securities en valuta's.

Met name de uitstapjes naar gesecuritiseerde schuld (in het bijzonder Deense hypotheken en door hypotheek gedekte effecten van niet-overheidsinstellingen in de VS) zijn de afgelopen drie jaar gunstig geweest. Hoewel zulke talrijke extra prestatie-factoren de risico's voor de fondshouders kunnen verhogen, zijn ze tot dusver bewonderenswaardig goed gebruikt door Pagani en zijn team. De brede spreiding van de portefeuille zorgt er ook voor dat geen enkele positie een onevenredige impact heeft op de prestaties.

 

Dit zijn de winnaars in de andere categorieën:

- Philippe Igigabel is Outstanding Portfolio Manager

 

Lees hier wie de finalisten waren voor deze felbegeerde trofeeën:

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings