Deze obligatiefondsen winnen de Morningstar Awards 2021

De winnaars van de Morningstar Awards 2021 zijn bekend. De Award voor beste Europese obligatiefonds gaat naar L&G, en NN IP pakt de prijs voor beste mixfonds. U krijgt de winnaars per categorie met toelichting.

Jeffrey Schumacher, CFA 24 maart, 2021 | 10:00
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar maakt de winnaars van de Morningstar Awards 2021 bekend. We reiken onze prestigieuze awards uit aan die fondsen en fondshuizen die niet alleen in 2020 een sterke performance hebben laten zien, maar die ook hun concurrenten over de afgelopen vijf jaar hebben verslagen. De finalisten en winnaars hebben dan ook duidelijk hun vaardigheden en toegevoegde waarde voor beleggers aangetoond. Ze behoren op basis van hun uitstekende voor risico gecorrigeerde rendementen tot de beste in hun categorie. Morningstar feliciteert hierbij dan ook alle finalisten, en bovenal de winnaars, van harte met deze geweldige prestatie en hun felbegeerde Morningstar Award.

Bij de winnaars en genomineerden blijft de opmerking gepast, dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Tegelijkertijd bevinden er zich onder de winnaars dit jaar meerdere fondsen en fondshuizen die ook in het verleden al eens een Morningstar Award hebben gewonnen, of genomineerd waren. Soms liet de top 3 in een bepaalde categorie honderden fondsen achter zich. In zo’n geval doe je als fondsmanager toch echt iets goed!

Awards 2021 banner narrow

 

Obligaties EUR


L&G Corporate Bond Fund

Morningstar Rating: ****
Morningstar Analyst Rating: -

 

Morningstar over L&G Corporate Bond Fund:

Dit fonds wordt sinds z’n lancering in 2013 beheerd door dezelfde ervaren fondsbeheerder. Hij belegt voornamelijk in investment-grade bedrijfsobligaties en wist de laatste drie jaar telkens bij de beste 30% van zijn categorie te eindigen, waarbij vorig jaar maar liefst 95% van de categoriegenoten werd verslagen. Mede door de sterke prestaties in 2020 heeft het fonds over de afgelopen vijf jaar 89% van zijn concurrenten achter zich gelaten.

Bekijk de prestaties van L&G Corporate Bond Fund >


Mixfondsen EUR


NN Dynamic Mix Fund I

Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: -

 

Morningstar over NN Dynamic Mix Fund I:

Dit fonds kent een gespreide portefeuille van internationale aandelen- en vastrentende effecten waarbij de aandelenportie momenteel goed is voor minder dan 10% van de totale activa. De strategie wordt actief beheerd om tijdelijk in te kunnen spelen op veranderende marketomstandigheden. Het fonds wist een turbulent 2020 met winst af te sluiten en haalde een positief rendement in vier van de laatste vijf jaren. Gecombineerd met een lager dan gemiddeld risico is het langetermijn track record van dit fonds sterk ten opzichte van categoriegenoten.

Bekijk de prestaties van NN Dynamic Mix Fund I >

 


De winnaars in de categorieën voor de aandelenfondsen hebben we op dinsdag 23 maart bekendgemaakt, en op donderdag 25 maart volgt de bekendmaking van de Awards voor de beste fondshuizen in de drie fondshuiscategorieën.

 

Dit waren de finalisten voor de Morningstar Awards 2021:

Finalisten Morningstar Awards 2021

Meer weten over de methodologie? Het methodologie-document vindt u hier:

Methodologie Morningstar Awards Nederland 2021

 

Awards 2021 banner

 

De Morningstar Awards zijn bedoeld om fondsen en fondshuizen een blijk van waardering te geven voor de geleverde prestaties in de afgelopen vijf jaar. De prijs vormt geen advies of aanbeveling tot aankoop, of houdt op enige manier verband met de opinies van de fondsanalisten die tot uiting komt in de Morningstar Analyst Rating.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten