Marktbarometer juni: hele Style Box kleurt bloedrood

In een dieprode markt over juni bleef de groei-stijl beter liggen dan waarde, althans bij de large-caps. Bij de small-caps wisten de waarde-aandelen zich weer beter staande te houdeni. Dit is de Morningstar Marktbarometer over juni.

Fernando Luque 11 juli, 2022 | 17:22
Facebook Twitter LinkedIn

De Morningstar Style Box kleurt in juni bloedrood in alle segmenten. Alleen het stijlsegment large-cap groei kent een iets lichtere tint rood. Large-cap waarde ging veel harder onderuit dan large-cap groei. Alles bij elkaar verloor de waarde-stijl in juni beduidend meer dan de groei-stijl.

b1

 

Het verlies bij large-cap waarde was te wijten aan een brede range aan sectoren, variérend van Shell (-11,3%) en Volkswagen (-17,6%) tot aan de mijnbouwers Rio Tinto (-15,6%) en Glencore (-15,8%).

Sectoren
Grondstoffen was in juni een van de slechtst presterende met een verlies van 14,4%, maar daar ging de vastgoedsector nog net onderdoor met 15,8% in de min.

b2

 

Dat het segment large-cap groei zoveel beter bleef liggen, is te danken aan Prosus dat bijna 30% steeg. Deze in Nederland genoteerde technologie-investeerder bezit belangen in allerlei innovatieve en volwassen tech-bedrijven.

Ook de sector gezondheidszorg droeg bij aan de relatief goede prestatie, dankzij bedrijven als Novo Nordisk en AstraZeneca die met respectievelijk 2,6% en 2% stegen.

b3

 

Waarderingen
Als gevolg van de koersdalingen is de verhouding tussen koers en fair value in alle stijlsegmenten gedaald tot onder de 1. Dat betekent dat alle stijlen ondergewaardeerd zijn. Large-cap waarde kent een koers/fair value ratio van 0,77 versus 0,96 voor large-cap groei.

Ook is het zo dat alle sectoren ondergewaardeerd zijn. Daarbij valt technologie het meest op met een koers/fair value verhouding van 0,71. In de sector zijn bedrijven te vinden die nu bijzonder goedkoop zijn, zoals SAP met een ratio van 0,66 en STMicroelectronics met 0,59.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten