Positieve verrassingen bij biotech

In deze moeilijke omgeving is de goede prestatie van de biotechsector één van de weinige positieve verrassingen. De acquisitie van biotechonderneming Scios door Johnson & Johnson trekt de aandacht van beleggers.

Fernando Luque 19 maart, 2003 | 10:43
Facebook Twitter LinkedIn
Beurssentiment

Vanaf het begin van het jaar (tot en met 12 maart 2003) daalde de MSCI World Farmacie index 8,9%, gemeten in dollars. Daarmee doet deze sector het iets beter dan de gehele markt (de MSCI Wereldindex daalde 10,3%, ook in dollars gemeten). Gedurende dezelfde periode steeg de MSCI World Biotechnology index met een verrassende 4,9%.

Er zijn verscheidene redenen die de relatieve goede prestaties van biotechondernemingen gedurende deze weken verklaren. Allereerst kondigde de Amerikaanse gigant Johnson & Johnson begin februari aan dat men Scios zal overnemen voor 2,4 miljard dollar. Scios is een biotechonderneming met als vlaggenschip het product Natrecor (voor behandeling van hart en bloedvaten). Scios steeg een indrukwekkende 33%

in februari.

Maar dat is niet de enige beweging in de sector. Een paar dagen geleden ontving ImClone, ook een biotechonderneming, 60 miljoen dollar van Bristol-Myers om een experimenteel medicijn tegen kanker te ontwikkelen genaamd Erbitux.

Vooruitzichten

Biotechondernemingen trekken opnieuw de aandacht van beleggers. De vooruitzichten voor deze sector lijken aantrekkelijk. De grote farmaciebedrijven hebben de behoefte om nieuwe medicijnen op de markt te brengen (nu ze langzamerhand veel patenten verliezen en toenemende concurrentie ervaren van generieke medicijnen) en een manier om dit te doen is de aankoop van biotechlaboratoria.

Het is dus erg waarschijnlijk dat er binnen de health care sector meer overnameactiviteit op korte termijn zal volgen, wat gunstig is voor biotechaandelen. De invloed op de grote farmaciebedrijven is onzeker.

Een ander positief punt voor biotech ondernemingen zijn de nieuwe productgoedkeuringen van de Noord-Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA). In het laatste jaar warden er niet meer dan 20 nieuwe medicijnen goedgekeurd. In de eerste twee maanden van 2003 bedroeg dit aantal al 5 of 6.

Volgens de Zwitserse vermogensbeheerder Pictet hebben alle grote biotech laboratoria de intentie om tenminste een nieuw medicijn naar de markt te brengen gedurende het huidige jaar. Volgens Merrill Lynch zullen er niet meer dan tien nieuwe producten gelanceerd worden die bovendien weinig vooruitgang brengen in vergelijking met al bestaande producten. Ze verwachten dat biotech-aandelen in een trading range zullen blijven gedurende 2003.

De biotechsector is zonder twijfel een risicovolle belegging. De biotechfondsen zijn erg volatiel en zullen dat blijven. Dat hangt samen met het feit dat deze industrie nog in de kinderschoenen staat. Het genoemde ImClone is een goed voorbeeld. Het aandeel steeg 44% gedurende februari maar er is geen enkele garantie dat Erbitux goedgekeurd zal worden door de autoriteiten.
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten