Europese Fund Awards 2011

Voor het tweede jaar op rij kiezen de fondsanalisten de winnaars...

Christopher J. Traulsen, CFA 13 maart, 2011 | 0:05
Facebook Twitter LinkedIn

Voor het tweede jaar op rij kiezen de fondsanalisten de winnaars van de Morningstar European Fund Awards (Qualitative Fund Awards). Daarbij wordt voornamelijk gekeken naar de fondsmanagers die het afgelopen jaar bijzondere resultaten hebben neergezet én bewezen hebben dat ze het kapitaal van de deelnemers in hun fonds op een goede en verantwoordelijke manier voor de langere termijn beleggen. Er zijn twee afzonderlijke categorieën:
       - Fund Manager of the Year 2011: European Equity (Aandelenfondsen Europa)
       - Fund Manager of the Year 2011: Global Equity (Aandelenfondsen Wereldwijd)

Klik hier voor een overzicht van de genomineerden voor 2011.

Fund Manager of the Year 2011: European Equity (Aandelenfondsen Europa)
Cédric de Fonclare voor het fonds Jupiter European Special Situations

“Cédric de Fonclare is een zeer ervaren manager en beheert het fonds op basis van een bottom-up aandelenanalyse, waarbij de macro-economische omgeving een belangrijke rol speelt. De Fonclare hanteert een aparte stijl die hij consistent toepast. Beleggers hebben hiervan kunnen profiteren in verschillende marktomstandigheden. In 2010 wist het Jupiter European Special Situations fonds een rendement te behalen van 16,03% (EUR), waarmee het fonds behoorde tot de top 20% van de fondsen in de Morningstar European ex UK Large-Cap Equity categorie (categorie van aandelenfondsen die beleggen in Europese aandelen van grote ondernemingen, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk). In de tumultueuze markt van 2008 zetten hij een sterk rendement neer, met oog voor een beperkt risico. Hij is een fantastische fondsbeheerder die deze prijs zeker heeft verdient”, aldus Christopher Traulsen, Hoofd Fondsresearch Europa.

Fund Manager of the Year 2011: Global Equity (Aandelenfondsen Wereldwijd)
Graham French voor het fonds M&G Global Basics

“Graham French komt beslagen op het ijs en heeft een duidelijke passie: beleggers in zijn fonds uitstekende lange termijnresultaten bieden. Hij boogt op een ervaring van ruim 20 jaar bij M&G, wat bij een unicum is in de beleggingswereld. Bovendien wordt hij ondersteund door een sterk en stabiel team. Zijn beleggingsaanpak focust op de lange termijn en legt de nadruk op ondernemingen die hun kapitaal op een degelijke manier, en met respect voor hun aandeelhouders, inzetten. Deze aanpak is consistent met de eigen visie van de fondsbeheerder. In het M&G Global Basics fonds speurt Graham French het wereldwijde universum af naar opportuniteiten voor de langere termijn. Als gevolg daarvan ligt het risico van het fonds iets hoger, aangezien bepaalde ingezette thema’s tijdelijk minder populair kunnen zijn. De ervaring van French helpt hem ook onder die omstandigheden als een geduldige belegger te wachten. In 2010 belandde het fonds in de top 10% binnen zijn categorie (Morningstar Global Small/Mid-Cap Equity) met 32,39% (EUR). Over de afgelopen tien jaar is dit fonds een van de beste en eindigde het zelfs in de top 5% van de fondsen in de categorie”, zo vertelt Christopher Traulsen, Hoofd Fondsresearch Europa.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Christopher J. Traulsen, CFA  Christopher J. Traulsen, CFA, is a senior analyst with Morningstar.com. He would like to hear from you, but cannot give financial advice.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten