Verder weg dan ooit!

Morningstar trotseert de haperende Fyra om toch maar fondsmanagers in België te kunnen spreken.

San Lie 13 december, 2012 | 0:55
Facebook Twitter LinkedIn

Dat België en Nederland mijlenver uit elkaar liggen, heb ik tijdens mijn driejarige verblijf in Brussel dagelijks ondervonden. Naast de bekende taalgevoeligheden zijn er grote verschillen op cultureel vlak, maar ook het onderwijs zit anders in elkaar, de culinaire gebruiken zijn anders en ook het verkeer in Brussel voelt wat Zuid-Europeser aan dan boven de grote rivieren in Nederland.

Dat de twee landen met de komst van de nieuwe hogesnelheidslijn, jawel de Fyra, nog verder uit elkaar zouden komen te liggen, had ik niet vantevoren bevroed. Mijn collega Han de Vries en ik hadden afgelopen dinsdag een bezoek aan Brussel gepland om daar een aantal fondsbeheerders van Degroof te interviewen. Han zou vanuit Amsterdam de Fyra nemen, uiteraard met een zeer ruime marge gegeven de perikelen van de afgelopen dagen. Ik zou mij vanuit mijn woonplaats met mijn wagen (in plaats van auto, zoals ze dat zo mooi in België zeggen) naar Brussel verplaatsen.

U raadt het al: Han heeft België nooit bereikt... 

Even heb ik nog overwogen hem in het weiland waar de trein stilstond op te gaan pikken, maar, amai!, er was nog een technisch mankement: de deuren gingen niet open. Amai, amai, amai!

Uiteindelijk heb ik dus gans alleen in mijn eentje aan de Rue Guimard met een aantal fondsbeheerders van Degroof om tafel gezeten. Niet onaardig en zeker ook plezant, moet ik zeggen! Een aantal interessante strategieën en beheerders die hun portefeuille door en door kennen. Binnenkort leest u onze opinie over deze fondsen op onze website.

Dat brengt mij overigens op het volgende: vorig jaar heb ik u uitgenodigd om uw stem uit te brengen op een beleggingsfonds waarover u graag onze mening hoort. Awel, de keuze was overduidelijk...welk fonds wij binnenkort additioneel gaan volgen, vertel ik u volgende week!

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten