De Morningstar Awards komen er aan

Welk beleggingsfonds belegt het beste in Nederlandse, Europese, Amerikaanse of Aziatische aandelen? Wie mag zich beste fondshuis in alle vermogenscategorieën noemen? Op 16 april komt er antwoord op deze vragen tijdens de uitreiking van de Morningstar Awards 2014.

Maarten van der Pas 08 april, 2014 | 16:35
Facebook Twitter LinkedIn

In 17 verschillende categorieën verdeeld over aandelen, obligaties en mixfondsen komen 51 beleggingsfondsen in aanmerking voor een Morningstar Award. 13 Vermogensbeheerders maken kans op een bekroning als beste grote of kleine fondshuis in aandelen, obligaties of als totaalwinnaar.

Het lijkt erop, dat First State en Invesco een Award niet kunnen mislopen. Beide vermogensbeheerders zijn elk met 3 fondsen genomineerd. Daarbij domineert Invesco met 2 nominaties de categorie 'Aandelen Europa' en First State heeft 2 uitverkoren fondsen in de categorie 'Aandelen emerging markets'.

Kempen is ook met 2 fondsen genomineerd in één categorie: 'Aandelen Nederland'. Het gespecialiseerde fondshuis maakt dus een grote kans op een Award. Of weet uitdager Robeco toch met de eer te strijken?

Net als bij de genomineerde aandelenfondsen zijn er ook bij obligatiefondsen een klein aantal fondshuizen dat de meeste nominaties in de wacht wist te slepen. Templeton heeft er 3, waarvan maar liefst 2 in de categorie 'Obligaties wereldwijd'.
Aberdeen, Invesco en Pioneer tellen ieder 2 nominaties. 

ING IM is dit jaar met zijn mixfondsen heer en meester en dingt in 3 van de 4 categorieën mee naar een Award. Het is met maar liefst 7 fondsen genomineerd en in de categorie 'Mixfondsen EUR offensief' zijn zelfs alle nominaties voor de vermogensbeheerder uit Den Haag. ING is dus al verzekerd van 1 Award.

Threadneedle is wederom genomineerd voor een Morningstar Award in de categorie 'Beste fondshuis alle assetcategorieën'. Gaat het weer met een prijs naar huis of is de concurrentie van Fidelity en JPMorgan dit jaar te sterk?

Bekijk de genomineerde aandelenfondsenobligatiefondsenmixfondsen en fondshuizen.

10 Jaar Morningstar Awards
De Morningstar Awards worden uitgereikt op 16 april tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotel Krasnapolsky, Amsterdam. Aanvang 17:30 uur. Dit jaar bestaan de Morningstar Awards 10 jaar. Tijdens de uitreiking wordt teruggekeken op ontwikkelingen in fondsenland in het afgelopen decennium. En wordt vooruitgeblikt naar wat de sector de komende 10 jaar te wachten staat. 
U heeft interesse om de uitreiking bij te wonen? Neem dan contact op met Thijs Pessers.


Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten