Laat uw stem horen!

Vertel Morningstar welk beleggingsfonds wij moeten gaan raten.

San Lie 08 december, 2011 | 13:17
Facebook Twitter LinkedIn

Zoals u weet, is Morningstar opgericht met als doel u als particuliere belegger te helpen bij het maken van een afgewogen oordeel over welk beleggingsfonds u nu wel moet hebben en welk fonds u echt links moet laten liggen. Dit doen we sinds 1984 met veel succes en sinds een aantal jaar zijn we het ook voor aandelen en ETFs (‘trackers’) gaan doen.

Stem
Momenteel geven wij – samen met onze Europese collega-analisten – meer dan 1.100 beleggingsfondsen een zogenaamde Analyst Rating (Gold, Silver, Bronze, Neutral en Negative). Maar onze ambitie is om dat aantal verder te laten toenemen en daarbij hebben wij uw hulp nodig! Want wij analyseren het liefst fondsen waarvan we weten dat u er belangstelling voor heeft. Ons model is in dat opzicht radicaal anders dan dat van een aantal andere ratingbureaus die op aanvraag van (en tegen betaling van!) fondshuizen beleggingsfondsen van een rating laten voorzien. Bij Morningstar volgen we alleen die fondsen waarvan we menen dat u er als particuliere belegger een stapje verder mee komt.

Voor 2012 hebben wij een lijst fondsen gemaakt die we graag willen gaan oppakken. Maar er kan er nog wel eentje bij. Ik wil u dan ook uitnodigen om bij ons aan te geven welk fonds u graag geanalyseerd wilt zien. U kunt dat vrij simpel doen door in de fondsendatabase het betreffende fonds op te zoeken en de knop “Vraag ons dit fonds te raten” aan te klikken en te beargumenteren waarom nu juist dat specifieke fonds dor ons gevolgd zou moeten worden. In de fondsendatabase is gemakkelijk te zien of een beleggingsfonds als een Analyst Rating heeft of niet. Kijk bij 'Morningstar Analyst Rating' en daar staat dan een waardering (het eerdergenoemde Gold, Silver, Bronze, Neutral of Negative) of de uitnoding (met link) om ons te vragen het fonds te gaan raten.

Een waarschuwing vooraf: alleen particuliere beleggers mogen stemmen. We filteren – om eerder genoemde redenen - alle stemmen van professionele fondsbeheerders eruit. Als u naast fondsmanager ook een particuliere belegger bent, gaarne ‘s avonds vanaf uw Yahoo- of Gmail-account uw stem uitbrengen.

Wij zijn erg benieuwd waar u op stemt.  Ik laat u in het nieuwe jaar weten welk fonds wij op uw verzoek aan ons universum toevoegen.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten