Tesla's strijd met Zweedse vakbonden kan gevolgen hebben in Europa
A Tesla dealership in Sweden
Een aanvankelijk beperkte staking in Zweden bij werknemers van Tesla heeft zich in snel tempo uitgebreid naar onder meer de post en de bouw en zelfs Deense havenwerkers. Allemaal blokkeren ze leveringen aan Tesla in Zweden, omdat Tesla niet op de gebruikelijke Zweedse manier wil praten met de vakbonden. Dat kan bredere gevolgen hebben in Europa.
asset flowsFund flows oktober: beleggers zijn negatiever
Het negatieve sentiment onder Europese fondsbeleggers verergert, blijkt uit Morningstar's fund flow data. De netto-uitstroom van vermogen versnelde bij aandelenfondsen, en obligatiefondsen doken in oktober in de min met hun flows. Dit is Morningstar's fund flows overzicht over oktober.
Debat 2023Morningstar Debat: dit zijn de lessen van bijna 3 jaar SFDR
Hoe functioneren de SFDR-regels, die aanbieders van beleggingsproducten verplichten om consumenten te informeren over de duurzaamheid ervan? Drie experts, van de AFM, Triodos en Morningstar, spraken tijdens het jaarlijkse Morningstar Debat over hun ervaringen. "Voor de consument is kiezen nog steeds niet makkelijk."
Cisco signNvidia 2023 vs Cisco 1999: herhaalt de geschiedenis zich?
De spectaculaire groei van Nvidia vertoont verrassend veel overeenkomsten met de opkomst van Cisco. Beide zijn dominante technologiebedrijven die hun aandelenkoersen gigantisch zagen stijgen, totdat Cisco problemen kreeg. Maar er zijn ook verschillen, en die spreken in het voordeel van Nvidia. 
'Mijn positie tegen Nvidia was verkeerd; eigen schuld'
image
Stock picking op basis van vastomlijnde criteria kan heel goed werken. Maar soms pakt het verkeerd uit. Fondsbeheerder Peter Bates van T. Rowe Price vertelt over zijn manier van aandelenselectie en wat hij leerde van de keren dat het misging.
Ronald van GenderenZo kun je waarde-beleggen met duurzame fondsen play-circle--s
VIDEO - Duurzame beleggingsfondsen hebben vaak een neiging naar de groei-stijl. Maar afgelopen jaar pakte dat slecht uit vanwege de correctie in groei-beleggen. Hoe kunnen fondsbeleggers meer de waarde-stijl opzoeken? Morningstar's fondsanalist Ronald van Genderen legt het uit en geeft drie voorbeelden van duurzame fondsen die gericht zijn op waarde-beleggen.

Best Ideas

leafDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
shieldGold Medalist fondsen
Diese Fonds erhalten unsere höchsten Ratings: Gold, Silber oder Bronze.
graphMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten