credit suisseDeze fondsen zitten het grootst in Credit Suisse's AT1 schuldpapier
Het type Additional Tier-1 schuld, ofwel obligaties die helemaal achteraan in de rij staan, is niet voor beleggers met een zwak hart. Deze risicovolle categorie bewijst in de kwestie Credit Suisse zijn specifieke eigenschappen - in negatieve richting dan, zo ondervinden deze fondsen die er groot in zitten.
ubsEn zo kwam er een einde aan Credit Suisse
Een niet meer te stoppen duikvlucht van gebrek aan vertrouwen, deposito's weghalen en een redding met verrassende aspecten maakt een einde aan Credit Suisse. Onder de vleugels van landgenoot UBS wordt een toekomst gezocht. En die heeft een prijs.
Strobl, ScholtzHet vreemde einde van Credit Suisse: gaan aandelen nu vóór CoCo's? play-circle--s
VIDEO - Houders van additional Tier-1 schuldpapier in Credit Suisse raken hun investering kwijt. Een eigenaardige gang van zaken: obligatiehouders zijn de klos, maar aandeelhouders niet. Dat is de beleggerswereld op zijn kop. Hebben we te maken met een fundamentele verandering? Morningstar DBRS's Elisabeth Rudman en bankenanalist Johann Scholtz leggen uit wat dit betekent en wat we nog meer mogen verwachten. 
red question marksRedding Credit Suisse biedt lessen over hiërarchie van risico
De redding van Credit Suisse door UBS en de even onverwachte als opmerkelijke afwaardering van Additional Tier-1 schuld biedt ons lessen over hoe de hiërarchie van schuld in elkaar zit. Kan dat leiden tot financieringsproblemen voor de bankensector?
Credit Suisse signCredit Suisse's ondergang: een tijdlijn vol schandalen en miskleunen
Credit Suisse is het nieuwste en grootste slachtoffer van een nieuwe vertrouwenscrisis die de bankensector teistert. De ondergang van Credit Suisse komt niet helemaal als een verrassing, als je ziet hoeveel schandalen, flagrante missers en problemen zich de laatste jaren hebben opgestapeld. Morningstar zet ze voor u op een rij.
UBS SwissFinanciële sector doet beurzen weer beven: hier zit de pijn
Het zal veel beleggers niet zijn ontgaan, maar het omvallen van één financiële onderneming dreigt andere partijen in de vrije val mee te trekken. Daarmee verspreidt zich na de de grote financiële crisis in de jaren 2007 en 2008 wederom een schokgolf op de wereldwijde beurzen. Beleggers doen er goed aan zich te vergewissen welke blootstelling ze hebben aan de financiële sector.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings