Aftellen

Over een paar dagen zijn de genomineerde beleggingsfondsen voor de Morningstar Awards 2013 bekend.

San Lie 07 februari, 2013 | 15:46
Facebook Twitter LinkedIn

Ik en mijn collega-analisten draaiden tussen de pizzadozen voor de zesde keer onze spreadsheets. We liepen de potentiële genomineerden nog eens kritisch en nauwkeurig na op een aantal kwalitatieve criteria om zo langzamerhand toe te werken naar een lijst met genomineerden, die letterlijk pas gisteravond gefinaliseerd werd. Ondertussen rinkelde regelmatig de telefoon. ‘Ben ik genomineerd?’ was veelal de de vraag die ons gesteld werd. Uiteraard hielden wij wijselijk en diplomatiek onze monden collectief dicht.

Maar nu we weten wie de genomineerden zijn voor de jaarlijks terugkerende Morningstar Fund Awards, wordt het moeilijker de luiken dicht te houden. Nog een paar nachtjes slapen en de lijst aan genomineerden is bekend.

Zoals de meesten van u inmiddels (zouden moeten) weten, zijn de Morningstar Fund Awards een erkenning voor die fondsen die de afgelopen jaren het beste hebben gepresteerd ten opzichte van hun categoriegenoten.
Zoals ik vorig jaar ook al regelmatig schreef, is het daarmee geen koopsignaal, want rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Toch weten wij ook uit ervaring dat veel beleggers de Awards aangrijpen om hun eigen portefeuille nog eens tegen het licht te houden en mogelijkerwijs wat fondsen te ruilen naar één of meerdere van de winnende fondsen.

Dat dit niet altijd slecht hoef te zijn toont de lijst met genomineerden van dit jaar. Ik ben namelijk een aantal van de genomineerden van vorig jaar wederom tegengekomen. Voor mij een bewijs dat dit geen eendagsvliegen zijn geweest.

Verder dan dit kan ik op dit moment niet gaan. Fondsmanagers: alstublieft niet meer bellen. Aanstaande maandag weet u of u genomineerd bent of niet.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten