And the Fund Manager of the Year Award goes to...

Vanavond worden de beste Europese fondsmanagers in Europese en wereldwijde aandelen en in obligaties gekozen. De nominatie van Jorik van den Bos van Kempen European High Dividend Fund zorgt voor een Nederlandse tintje.

San Lie 14 maart, 2013 | 11:08
Facebook Twitter LinkedIn

Ik ben zojuist even de zaal uit geglipt bij de derde Morningstar European Investment Conference in Wenen na twee boeiende  voordrachten. De voormalige Duitse minister van financiën Herr Dr. Theo Waigel sprak over de rol die de euro speelt bij het bijeenbrengen danwel uiteenspatten van Europa. En Andrew Balls, beheerd van een euro-obligatiefonds van Pimco, ging in op de vraag hoe je je beleggingsportefeuille zou moeten aanpassen op basis van de snel veranderende wereld om ons heen. Ik zal daar een volgende keer wat verder inhoudelijk op ingaan.

Naast het feit dat Andrew Balls een duidelijk verhaal had over de belangrijkste trends in de wereld, is hij ook een goede belegger. En dat brengt mij bij het volgende belangrijke punt. Want, naast dat ik hier ben om te luisteren naar illustere sprekers als Waigel, Balls, Markku Wilenius (lid van de Club van Rome) en... Nick Leeson (ja, u weet wel), ik ben hier ook om de Fund Managers of the Year te kiezen.

De Morningstar Fund Manager of the Year Awards zijn een aantal jaar geleden in het leven geroepen om die fondsbeheerders in het zonnetje te zetten die volgens mij en mijn andere Europese fondsanalisten de beste zijn in hun klasse. Dit doen we niet alleen op basis van de door hen neergezette prestaties (wat een belangrijke driver is voor de berekening van de Awards). We kijken hierbij ook naar de ervaring van de beheerder, de samenstelling van zijn ondersteunende team en de manier waarop het beleggingsproces is gestructureerd. Naast een topbeheerder in Europese en Wereldwijde aandelen kiezen we dit jaar voor het eerste ook voor een obligatiebeheerder van het jaar.

Wat het extra leuk maakt deze keer is dat een aantal van de genomineerden dit jaar ook spreekt op onze conferentie. Naast Andrew Balls die het Pimco GIS Euro Bond Fund (Morningstar Rating: ****/ Analyst Rating: Silver) beheert, is dat bijvoorbeeld Tanguy Le Saout van het Pioneer Funds Aggregate Bond Fund (Morningstar Rating: ****/ Analyst Rating: Silver) en Pioneer Funds Euro Bond (Morningstar Rating: ****/ Analyst Rating: Bronze).

Het feit dat Jorik van den Bos van het Kempen European High Dividend Fund (Morningstar Rating: *****/ Analyst Rating: Gold) genomineerd is als een van de beste Europese fondsmanagers, geeft het voor ons ook nog een Nederlands tintje.

Vanavond worden de winnaars gekozen. Morgen kunt u op deze site lezen wie het zijn!

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten