“Do we want to be there with these people?”

Hoe simpel kan het zijn: breng je fondsbeheerders en een aantal analisten naar Amsterdam, nodig (trouwe) klanten en beleggingsprofessionals uit en laat ze met elkaar in gesprek gaan. Voor beleggers de perfecte mogelijkheid om te zien wie hun geld beheert.

San Lie 20 juni, 2013 | 13:56
Facebook Twitter LinkedIn

Amerika stond deze week weer eens in het middelpunt van de belangstelling. Vol verwachting werd uitgekeken naar het moment dat president Obama mogelijkerwijs Kennedy’s “Ich bin ein Berliner” zou herhalen, en de hele financiële wereld keek uit naar wat Fed-voorzitter Ben Bernanke gisteravond zou zeggen na de tweedaagse vergadering.

Alhoewel de Fed niets concreets zei over het al dan niet stoppen met het opkopen van obligaties, maakte de financiële markten uit de wat optimistischer ramingen op dat het wel eens over zou kunnen zijn met het geld-infuus waarmee de economie momenteel wordt ondersteund.

Temidden van al dit geweld, hield fondshuis W.P. Stewart deze week weer haar befaamde Investment Seminar. Uiteraard was ik er als fondsanalist met een Silver rating voor het W.P. Stewart Holdings Fund bij. Samenvattend: het was weer fantastisch! Hoe simpel kan het zijn: je brengt je fondsbeheerders en een aantal analisten over van New York naar Amsterdam, je nodigt (trouwe) klanten, beleggingsprofessionals en media uit en je laat ze met elkaar in gesprek gaan.

Voor beleggers de perfecte mogelijkheid te zien wie hun geld beheert, direct van hen te horen waarom ze de keuzes maken zoals ze die maken, waarom ze wel in aandeel A maar niet in aandeel B belegd zijn en simpelweg de vragen te stellen die bij hen leven: wat gebeurt er met de EUR/USD, waarom zitten jullie nog in Apple, en wat is jullie visie op de ontwikkelingen in China bij YUM Brands?

Veel (Nederlandse) fondshuizen kunnen hier wat mij betreft nog een puntje aan zuigen. Vertel uw beleggers wie er aan de knoppen draaien, laat ze zien hoe uw fondsbeheerders tot hun keuzes komen, laat ze sparren met uw analisten over interessante aandelen, neem ze mee in uw gedachten en visies over waar de wereld naar toe gaat en waarom ze voor u moeten kiezen om hun vermogen te laten beheren. Kortom, gooi die gordijnen open!

Jim Tierney, CIO van W.P. Stewart, verwoordde mooi in één zin hoe zij de juiste aandelen vinden voor hun portefeuille: “Do we want to be in this business, and do we want to be there with these people?”. Dit laatste uiteraard refererend aan het management en de medewerkers van een onderneming waar ze naar kijken.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten