Add Value Fund krijgt Bronze rating terug

Morningstar plaatste Add Value Fund Under Review nadat het werd overgenomen door Optimix. Het Nederlandse aandelenfonds krijgt zijn Bronze rating terug, nu de Morningstar-analisten met de nieuwe eigenaar en beheerders hebben gesproken.

Maarten van der Pas 29 januari, 2014 | 14:26
Facebook Twitter LinkedIn

Add Value Fund, dat in Nederlandse mid- en smallcaps belegt, kende een turbulent 2013. Niet alleen werd de beheerder van het fonds Keijser Capital Asset Management oktober vorig jaar overgenomen door Optimix Vermogensbeheer.Het jaar stond vooral in het teken van een tegenvallende performance. Die werd met name veroorzaakt door de ontdekking van fraude bij Imtech, op dat moment met 15 procent veruit het grootste belang in de portefeuille.

Het lange termijn track record blijft sterk en Morningstar vindt het beheerteam, dat bestaat uit Willem Burgers (foto links) en Hilco Wiersma (foto rechts), zeer capabel. Daarnaast beoordelen de fondsanalisten het beleggingsproces als gedegen en solide. Dit geeft ondanks de hoge kosten voldoende vertrouwen om Add Value Fund de Analyst Rating Bronze terug te geven.

Bekijk ook de analyse van Add Value Fund >

 

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings