Dit zijn de winnende aandelenfondsen van de Morningstar Awards 2021

De winnaars van de Morningstar Awards 2021 zijn bekend. De Award voor beste Nederlandse aandelenfonds gaat naar Add Value Fund N.V., bij Europese aandelen is UBS de winnaar en Fidelity is de beste in wereldwijde aandelen. U krijgt de winnaars per categorie met toelichting.

Jeffrey Schumacher, CFA 23 maart, 2021 | 10:00
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar maakt de winnaars van de Morningstar Awards 2021 bekend. We reiken onze prestigieuze awards uit aan die fondsen en fondshuizen die niet alleen in 2020 een sterke performance hebben laten zien, maar die ook hun concurrenten over de afgelopen vijf jaar hebben verslagen. De finalisten en winnaars hebben dan ook duidelijk hun vaardigheden en toegevoegde waarde voor beleggers aangetoond. Ze behoren op basis van hun uitstekende voor risico gecorrigeerde rendementen tot de beste in hun categorie. Morningstar feliciteert hierbij dan ook alle finalisten, en bovenal de winnaars, van harte met deze geweldige prestatie en hun felbegeerde Morningstar Award.

Bij de winnaars en genomineerden blijft de opmerking gepast, dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst. Tegelijkertijd bevinden er zich onder de winnaars dit jaar meerdere fondsen en fondshuizen die ook in het verleden al eens een Morningstar Award hebben gewonnen, of genomineerd waren. Soms liet de top 3 in een bepaalde categorie honderden fondsen achter zich. In zo’n geval doe je als fondsmanager toch echt iets goed!

Awards 2021 banner narrow

 

Aandelen Nederland


Add Value Fund N.V.

Morningstar Rating: ****
Morningstar Analyst Rating: Bronze

Morningstar over Add Value Fund N.V.:

De beheerders van dit fonds zijn pure small-cap specialisten die een uitstekend track record hebben opgebouwd met hun zeer geconcentreerde beleggingsportefeuille. Het beleggingsproces dat het ervaren trio hanteert heeft zich ruimschoots bewezen en de managers beschikken over diepgaande kennis van de bedrijven waarin ze beleggen. Mede dankzij zeer sterke performance van ASMI en Besi heeft het fonds in 2020 een totaalrendement van ruim 20% behaald.

Bekijk de prestaties van Add Value Fund N.V. >


Aandelen Europa


UBS European Opportunity Sustainable

Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: -

Morningstar over UBS European Opportunity Sustainable:

Dit fonds wordt al 10 jaar lang door hetzelfde duo beheerd. Met hun op overtuigingen gebaseerde portefeuille die 50 tot 60 posities omvat hebben ze vorig jaar 95% van hun concurrenten verslagen. De lichte tilt naar groeiaandelen en de voorkeur voor kwaliteit heeft het fonds geen windeieren gelegd, wat zich onder andere heeft vertaald in sterke prestaties tijdens turbulente marktomstandigheden.

Bekijk de prestaties van UBS European Opportunity Sustainable >


Aandelen Wereldwijd

 

Fidelity Global Focus Fund

Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: -

Morningstar over Fidelity Global Focus Fund:

Fidelity Global Focus Fund behoort over de afgelopen 1, 3 en 5 jaar steevast tot de 10% best presterende fondsen in zijn categorie. Sterke aandelenselectie in diverse sectoren is de sleutel geweest tot dit succes voor dit goed gespreide fonds. Het heeft zijn benchmark in 2020 in ieder kwartaal verslagen, waarmee het een waardige winnaar is van deze award.

Bekijk de prestaties van Fidelity Global Focus Fund >

 

De winnaars in de categorieën beste obligatiefondsen en beste mixfondsen maken we op woensdag 24 maart bekend en de Awards voor de beste fondshuizen in de drie fondshuiscategorieën volgen op donderdag 25 maart. 

 

Dit waren de finalisten voor de Morningstar Awards 2021:

Finalisten Morningstar Awards 2021

Meer weten over de methodologie? Het methodologie-document vindt u hier:

Methodologie Morningstar Awards Nederland 2021

 

Awards 2021 banner

 

De Morningstar Awards zijn bedoeld om fondsen en fondshuizen een blijk van waardering te geven voor de geleverde prestaties in de afgelopen vijf jaar. De prijs vormt geen advies of aanbeveling tot aankoop, of houdt op enige manier verband met de opinies van de fondsanalisten die tot uiting komt in de Morningstar Analyst Rating.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Jeffrey Schumacher, CFA  is fondsanalist bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten