Janus Capital pleegt coup met inlijven Bill Gross

Zelfs met de negatieve bagage die Bill Gross met zich meebrengt na  de onrust bij fondshuis Pimco in het afgelopen jaar, ziet Morningstar zijn overstap naar concurrent Janus Capital als positief. 

Maarten van der Pas 26 september, 2014 | 17:55
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar zet het aandeel Janus Capital Group ‘Under Review’ en bekijkt eerst de impact voor de vermogensbeheerder van het aantrekken van Bill Gross, tot vrijdag fondsbeheerder en chief investment officer bij Pimco.

Gross zal bij Janus Capital niet alleen verantwoordelijk worden voor het recent gelanceerde Janus Global Unconstrained Bond Fund en daaraan gerelateerde obligatiestrategieën, maar gaat ook de wereldwijde macro fixed-income strategieën bij het fondshuis uitbouwen.

“De afgelopen vijf jaar heeft Janus opzienbarend werk geleverd met het uitbreiden van zijn vastrentende activiteiten waarbij de omvang bijna is vervijfvoudigd naat USD 31,4 miljard dollar aan het einde van het tweede kwartaal”, vertelt Morningstar-analist Greggory Warren. “Zelfs met de negatieve bagage die Gross met zich meebrengt na de onrust bij fondshuis Pimco in het afgelopen jaar is het naar mijn mening een grote coup die Janus pleegt. Hiermee wordt het een grotere speler op de obligatiemarkt.”

Warren vermoed dat de relatie van Gross met Janus-topman Dick Weil (foto), die in 2010 overstapte van Pimco naar Janus, een belangrijke rol heeft gespeeld in de opmerkelijke carrière switch van Gross. “Maar we houden die relatie met een scherp oog in de gaten gezien alle geruchten die Pimco omgeven na het plotselinge vertrek van Mohamed El-Erian.”

El-Erian legde maart dit jaar zijn functies als chief executive officer (ceo) en co-chief investment officer (co-coo) bij Pimco neer. Naar verluidt vanwege zijn verslechterde relatie met Gross.

Beleggers reageerder verheugd op de transfer van Gross naar Janus Capital. Het aandeel Janus Capital staat op een koerswinst van 30 procent.(klik op tabel voor vergroting)

Lees ook

Financiële transfer van het jaar: Bill Gross van Pimco naar Janus Capital

Morningstar zet alle beleggingsfondsen van Pimco 'Under Review'

Pimco-beleggers: raak niet in paniek, neem de tijd om vertrek Bill Gross te beoordelen

Pimco na het Bill Gross-tijdperk: nieuwe benoemingen geven vertrouwen

Enige duidelijkheid, maar ook nog vraagtekens bij Pimco-fondsen

De fondsbeheerder vertrekt: rode vlag of niet

Paniek rond Pimco

Vertrek El-Erian bij Pimco roept vraagtekens op

Met de noorderzon vertrokken

Voetstuk

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings