Genomineerden Morningstar European Fund Manager of the Year Awards: aandelen Europa

John Bennett (Henderson), Alexei Jourovski (Unigestion) en Michael Fraikin en Thorsten Paarmann (Invesco) behoren volgens de analisten van Morningstar tot de beste fondsbeheers voor Europese aandelen. Zij bewijzen beleggers consistent een goede dienst door de index te verslaan. 

Maarten van der Pas 24 februari, 2015 | 9:04
Facebook Twitter LinkedIn

John Bennett

Beleggingsfonds: Henderson European Selected Opportunities
Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: Silver
(beleggingsfonds is niet in Nederland verkrijgbaar)

Morningstar over Henderson European Selected Opportunities:
De ervaren en getalenteerde beheerder John Bennett en een bewezen beleggingsaanpak geven dit fonds een aanzienlijke aantrekkingskracht. 


Beleggingsfonds
: Henderson Gartmore Continental European 
Morningstar Rating: ****
Morningstar Analyst Rating: Silver

Morningstar over Henderson Gartmore Continental European:
John Bennett is een ervaren en getalenteerde fondsmanager met een bewezen beleggingsproces. Dat maakt zijn fonds aantrekkelijk. Bennett heeft een duidelijk gedefinieerde aanpak die goed wordt uitgevoerd. Daarbij is zijn kracht, dat hij zijn beleggingsproces voortdurend evalueert en door de tijd heen verbeteringen aanbrengt.

Bennett deinst er niet voor terug om zijn ideeën sterk terug te laten komen in de portefeuille van zijn fonds, waardoor deze vaak sterk afwijkt van de index in termen van sector- en landenpositionering. Dat voegt risico toe, maar wij hebben vertrouwen in de vaardigheden van de fondsbeheerder om met deze beleggingen goed te navigeren 

Bekijk de analyse van Henderson Gartmore Continental European >


Beleggingsfonds
: Henderson European Focus
Morningstar Rating: ****
Morningstar Analyst Rating: Silver
(beleggingsfonds is niet in Nederland verkrijgbaar)

Morningstar over Henderson Europan Focus:
De ervaren en getalenteerde beheerder John Bennett en een bewezen beleggingsaanpak geven dit fonds een aanzienlijke aantrekkingskracht. John Bennett

Alexei Jourovski

Beleggingsfonds: Uni-Global Equities Europe
Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: Gold

Morningstar over Uni-Global Equities Europe:
De beleggingstretagie van dit fonds excelleert in risicobeheer en rendement op lange termijn. Het beheersen van risico krijgt alle aandacht van het beheerteam onder leiding van Alexei Jourovski. Het strikte beleggingsproces is gebaseerd op kwantitatieve optimalisatietechnieken die zijn ontworpen voor de samenstelling van een gediversifieerde portefeuille met de laagst mogelijke volatiliteit. 

Bekijk de analyse van Uni-Global Equities Europe >


 

 

 Alexei Jourovski

Michael Fraikin en Thorsten Paarmann

Beleggingsfonds: Invesco Pan European Structured Equity Fund
Morningstar Rating: *****
Morningstar Analyst Rating: Silver

Morningstar over Invesco Pan European Structured Equity Fund:
Michael Fraikin en Thorsten Paarmann maken al jaren deel uit van het wereldwijde Quant-team van Invesco, dat voortdurend werkt aan de verdere ontwikkeling van zijn modellen. Gezien de uitgebreide middelen en de zeer systematische aanpak hebben we vertrouwen in het fonds. De combinatie van kwantitatieve aandelenselectie en volatiliteitscontrole heeft zijn vruchten afgeworpen.

Fraikin en Paarmann zijn dubbel genomineerd. Met Invesco Pan European Structured Equity Fund maken ze ook kans op een Morningstar Award in de categorie 'Aandelen Europa large-cap'.

Bekijk de analyse van Invesco Pan European Structured Equity Fund A Acc >Michael Fraikin en Thorsten Paarmann


Bekijk ook de genomineerden in de categorie 'Aandelen wereldwijd' en 'Obligaties Europa'.

Over de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards
Aan de basis van de Morningstar European Fund Manager of the Year Awards staat de expertise van Morningstar's Europese team van beleggingsfondsanalisten om de allerbeste fondsbeheerders van Europa te identificeren.

Om voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award in aanmerking te komen, moet een fondsmanager niet alleen in 2014 goede resultaten hebben neergezet. Ook over langere termijn moet hij beleggers consistent een goede dienst hebben bewezen. En zal dat naar verwachting ook in de toekomst blijven doen. Het zijn fondsbeheerders die door de analisten van Morningstar hoog worden gewaardeerd. Alleen managers van beleggingsfondsen met een Morningstar Analyst Rating 'Bronze', 'Silver' of 'Gold' komen dan ook in aanmerking.

Met een positieve Analyst Rating geven Morningstar’s fondsanalisten aan, dat ze verwachten dat het fonds op lange termijn (over een economische cyclus heen) beter zal presteren dan de index en/of de categorie. Deze fondsen doorstaan een strenge beoordeling op basis van de 5-pilarenmethode waarbij de analisten kijken naar de fondsmanager en zijn beheerteam (people), het fondshuis (parent), het beleggingsproces (proces), het rendement (performance) en de kosten (price).

Morningstar’s Europese team van beleggingsfondsanalisten nomineert fondsmanagers voor de Morningstar Fund European Fund Manager of the Year Award. Dit team bestaat uit 30 analisten die werken in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Noorwegen en Finland. Alleen beleggingsfondsen die hun domicilie in een Europees land hebben komen voor de Award in aanmerking.

De prestigieuze Morningstar European Fund Manager of the Year Award wordt uitgereikt op donderdag 19 maart 2015 tijdens de Morningstar Institutional Conference Europe in Amsterdam.

Lees ook het artikel Het Award-seizoen barst los over het verschil tussen de Morningstar Awards en de Morningstar European Fund Manager of the Year Award.


 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten