Morningstars beleggingsbarometer februari – populairste beleggingsfondsen en ETFs

De nodige voor de Morningstar Awards genomineerde beleggingsfondsen blijken een vaste kracht in de maandelijkse top 15 van meest geraadpleegde fondsanalyses. BNP Paribas Obam keert terug in de lijst. Dat fonds heeft momentum. Navigeert beheerder Sander Zondag Obam in de juiste richting? 

Maarten van der Pas 05 maart, 2015 | 16:49
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar heeft de afgelopen maand met nominaties voor de Morningstar Awards en de Morningstar European Fund Manager of the Year Award de nodige beleggingsfondsen voor het voetlicht gebracht die beleggers op zijn minst even moeten bekijken. We roepen bij de nominaties en winnaars altijd onm het hardst dat het geen koopadvies is, maar deze beleggingsfondsen hebben goed gepresteerd in het verleden en van een aantal verwachten de analisten van Morningstar dat ze dat ook de toekomst zullen doen. Ze moeten natuurlijk wel in de portefeuille van een belegger passen, maar zijn niettemin de moeite waard om op de radar te hebben.

Het is dan ook aardig om te zien of de genomineerde beleggingsfondsen in het maandelijkse overzicht van de meest geraadpleegde fondsanalyses opduiken. Vier genomineerde fondsen zijn echter een vaste kracht in de top 15: iShares Core MSCI World ETF, ING Dynamic Mix Fund III, ING Dynamic Mix Fund IV en ABN Amro Profielfonds 4. Hun nominatie heeft ze geen plek in de lijst bezorgd, maar in sommige gevallen wel een hogere notering. ABN Amro Profielfonds 4 en iShares Core MSCI World ETF zijn opvallende stijgers van respectievelijk de vijfde naar de tweede plaats en van de tiende naar de zevende stek.

Ik had eerlijk gezegd wel meer genomineerden in de top 15 verwacht. Neem First State Global Emerging Markets Leaders Fund, dat een abonnement op de Morningstar Awards lijkt te hebben. Of Kempen Euro Credit Fund en Invesco Pan European Structured Equity Fund die kans maken op de dubbel. Deze fondsen zijn genomineerd voor een Morningstar Award en hun beheerteam is genomineerd voor de Morningstar European Fund Manager of the Year Award. Nou zit het Henderson-fonds dicht tegen de top 15 aan. En dat geldt ook voor andere genomineerden als ABN Amro Profielfonds 6, Kempen Orange Fund en ING First Class Obligatie Fonds. Al met al een voorzichtige conclusie dat beleggers toch de analyses van de genomineerde fondsen hebben bekeken.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid