De week van het geld

Ik ben een groot fan van een initiatief als de Week van het geld. Met financiële educatie kun je niet jong genoeg beginnen.

San Lie 05 maart, 2015 | 16:08
Facebook Twitter LinkedIn

Hoewel ik voor mijn werk inmiddels honderden keren op een podium heb gestaan en daar niet meer warm of koud van word, krijg ik toch wat kriebels in mijn buik als ik denk aan de drie ‘optredens’ die ik volgende week ga doen.
Maandag start De week van het geld en Morningstar doet daar voor het eerst aan mee.

Het doel van De week van het geld is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers: jong geleerd is oud gedaan!

Ik ben een groot fan van dit soort initiatieven. Met financiële educatie kun je niet jong genoeg beginnen.

Nu heb ik veel voor groepen gestaan, maar nog nooit voor zo'n jong publiek. Ik ga lesgeven aan groep 4, 5 en 6 op een school in het westen van het land. Die kinderen zijn net iets jonger dan mijn eigen dochtertjes. Alhoewel ik mijn oudste dochter vanaf het moment dat ze een babytje was af en toe voor RTL-Z zette, kijkt ze me vaak nog vragend aan als ik iets over mijn werk vertel. Dat wordt nog een hele uitdaging. Gelukkig heb ik nog een paar dagen om mij voor te bereiden.

Wijzer in geldzaken, de organisatie achter de Week van het geld heeft gelukkig ook lespakketten ontwikkeld die zijn gericht op verschillende leeftijdsgroepen. Ik zal het de komende week dan ook niet hebben over beleggen, tracking error of active share, maar over sparen en zelf geld verdienen.

Ik heb er veel zin in en hoop dat ik mijn enthousiasme een beetje kan overbrengen!

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings