Een fusie van gelijken?

Afgaand op de economen en fondsbeheerders die al vertrokken zijn bij vermogensbeheerder Bank DeGroof Petercam lijkt Petercam de onderliggende partij in de fusie.

San Lie 02 juli, 2015 | 14:22
Facebook Twitter LinkedIn

Dat je bij een fusie van twee vermogensbeheerders dicht op de bal moet zitten en je oren en ogen open moet houden laat de aanstaande fusie tussen de twee Belgische fondshuizen Bank Degroof en Petercam wel zien.

Dat er niet voor iedereen plaats is in een gecombineerde onderneming is over het algemeen een gegeven, maar meestal duurt het wel een tijd voordat helder wordt hoe het nieuwe organisatieplaatje er uit komt te zien en wie de beoogde mensen voor bepaalde functies zijn.

Nu wordt er over deze specifieke fusie al een tijd gesproken en wellicht dat mensen zelf al het plaatje hebben gemaakt en hun conclusies hebben getrokken. Kijkend naar de mensen van wie wij als fondsanalisten op dit moment weten dat ze inmiddels zijn vertrokken of op het punt staan te vertrekken, lijkt de kleinste van de twee - Petercam - ook echt onderliggende partij te zijn.

Zo werd in april al bekend dat Bart Vancraeynest,  chief economist bij Petercam, de overstap heeft gemaakt naar Econopolis... juist, de vermogensbeheerder die zijn voorganger bij Petercam, de befaamde econoom Geert Noels, heeft opgericht. Volgens beurs.com maakte ook Maarten Geerlink, een belangrijk beleggingsstrateeg bij Petercam, de overstap naar Econopolis.

Afgelopen maandag vernamen wij dat Johnny Debuysscher, de chief investment officer voor obligaties bij Petercam heeft aangekondigd te vertrekken zodra de fusie een feit is.

Hoewel het te vroeg is nu overhaast conclusies te trekken voor het ganse beleggingsfondsenaanbod van beide fondshuizen, hebben we in dit laatste geval wel besloten de obligatiefondsen waarbij Debuysscher betrokken was - Petercam Bonds EUR V en Petercam L Bonds Universalis Class V - Under Review te plaatsen. We gaan na wat de impact is van het vertrek van Debuysscher en gaan de fondsen opnieuw beoordelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten