Vakantie!

Ik hoop dat u dit moment net als ik ergens geniet van een heerlijk zonnetje. Ik hoop ook dat u uw beleggingsportefeuille ‘summerproof’ hebt gemaakt, zodat u er tijdelijk wat afstand van kan nemen.

San Lie 30 juli, 2015 | 9:12
Facebook Twitter LinkedIn

Over het algemeen kan ik zeggen dat het een fraai eerste halfjaar is geweest op de beurs. Al hadden beleggers die hun pijlen richtten op Zuid-Amerikaanse aandelen en/of grondstoffen of nog zwaar in obligaties zaten het wat minder goed.

Alhoewel u hopelijk ook met uw gedachten elders bent, is de kans best groot dat u af en toe nadenkt over wat u met uw portefeuille de komende maanden moet doen. Blijft u zitten, koopt u bij of neemt u winst?

Ofschoon ik mijn glazen bol op kantoor heb laten liggen, kan ik u zeggen dat van winstnemen nog nooit iemand arm is geworden. En ja, er is altijd een kans dat de koersen verder oplopen en dat u een stukje rendement mist. Pech, het overkomt de besten!

Andersom geldt hetzelfde, af en toe moet je gewoon verliesnemen. U zou uzelf een groot plezier doen als u de ‘bleeders’ die toch alleen maar in waarde blijven dalen, een keer verkoopt. Bijkopen van dit soort namen is eigenlijk uit den boze, tenzij u er zo erg van overtuigd bent dat het aandeel echt - en onterecht - ondergewaardeerd is. Maar hoe zeker kunt u zijn als u het bedrijf niet door en door kent? Eerder wist u ook zo ‘zeker’ dat de koers zou oplopen. Het laatste dat u moet doen, is u laten leiden door emotie.

Eerst nog even genieten van de zon, daarna weer uitgerust en met een fris hoofd met de beleggingsportefeuille aan de slag. Geniet ervan!

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings