We komen graag bij u langs

Als fondsanalisten trekken we graag het land in. Niet alleen om langs te gaan bij fondshuizen om hun fondsbeheerders te spreken, maar ook om u te helpen beter geïnformeerde beleggingsbeslissingen te nemen. 

San Lie 30 september, 2015 | 17:50
Facebook Twitter LinkedIn

Events voor particuliere beleggers
We spreken daarom graag op beleggingsevents als (voorheen) de Dag van de Belegger, Grip op je Vermogen, de Binck Beleggers Dag en op 10 oktober aanstaande het HCC Beleggen Symposium. We proberen u daar de tools te geven om zelfstandig de juiste fondsen voor uw portefeuille te selecteren. Of om op basis van de juiste gronden een afweging te laten maken tussen actieve en passieve beleggingsinstrumenten.

Events voor professionele beleggers
Naast deze events voor het grote publiek, spreken we ook regelmatig voor een publiek van professionele beleggers. Te denken valt dan aan events als het Fondsevent en Eye on Index Investing.

Inhouse events
Tot slot worden we regelmatig uitgenodigd om in kleiner gezel schap te spreken voor de klanten van of het eigen personeel van een bepaald fondshuis of bank. Deze laatste zijn het meest “tricky” in de zin van dat we ervoor moeten waken dat we ons niet voor een zogenaamd “commercieel karretje” laten spannen. Onze onafhankelijkheid is ons grootste goed en die moeten we te allen tijde waarborgen. Op dit soort bijeenkomsten zullen we uiteraard zaken die we goed vinden benoemen. Tegelijkertijd moeten we ook de ruimte krijgen onze mogelijke kritiekpunten te etaleren. Als dit laatste niet gefaciliteerd wordt, moeten we vriendelijk bedanken voor de eer. Dit is ook iets waar we duidelijke afspraken over maken met het organiserende fondshuis of organisatie.

Carmignac Investment Seminar
De eerst komende testcase voor mij zelf is bij Carmignac Gestion, waar ik een verhaal zal houden op een door hun georganiseerd event voor professionele beleggers. Ik zal hier aan de ene kant die punten benoemen waar we positief op zijn, zoals o.a. de duidelijke communicatie naar hun beleggers over de genomen beleggingsbeslissingen in de portefeuilles. Tegelijkertijd zal ik ingaan op onze recente verlaging van onze rating op het Fondshuis zelf (van Positive naar Neutral), wat mede het gevolg is van de hoge omloopsnelheid binnen het aandelenteam. Verder zal ik het aanwezige publiek de tools geven hun eigen oordeel te vellen over Charles Zerah en het door hem beheerde Carmignac Global Bond Fund.

Kortom, een genuanceerd beeld van de plussen en minnen, en duidelijke handvatten voor het publiek, dat daardoor hopelijk een beter geïnformeerde beleggingsbeslissing kan nemen.

San Lie
Head of Research Morningstar Benelux

 

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings