Dit zijn de finalisten voor de Pan-Europan Morningstar Awards for Investing Excellence

Morningstar maakt bekend wie de finalisten zijn voor de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2019. Deze Awards belonen portefeuillebeheerders, fondshuizen en aanstormend talent in de fondsenindustrie. Kijk snel wie de finalisten in de drie afzonderlijke categorieën zijn.

Morningstar Benelux 16 oktober, 2019 | 8:42
Facebook Twitter LinkedIn

Morningstar maakt bekend wie de finalisten zijn voor de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence voor 2019. Deze jaarlijkse Awards zijn een erkenning voor de deskundigheid van fondsbeheerders, fondshuizen en aanstormend talent in de fondsenindustrie. Beheerders die de beste beleggingsvaardigheden tonen en ook de meeste durf om af te wijken van wat gangbaar is om daarmee rendement te boeken voor hun eindbeleggers, worden voor hun inspanningen beloond met deze prestigieuze prijzen.

Morningstar kent Awards toe in de volgende drie categorieën: Outstanding Portfolio Manager, Rising Talent en Outstanding Investment House.

De finalisten voor ieder van die drie categorieën zijn:

 

Outstanding Portfolio Manager:

• Laurent Dobler; Comgest Growth Europe
• Philippe Igigabel; HSBC Global Investment Funds Euro High Yield Bond
• Michael Krautzberger; BlackRock Global Funds Euro Bond

 

Rising Talent:

• Brian Bandsma; Vontobel Asia Pacific Equity
• Gordon Fraser; BlackRock Emerging Markets
• Calvin Ho (co-manager), Franklin Templeton Global Bond

 

Outstanding Investment House:

• Kempen Capital Management
• T. Rowe Price
• Unigestion

 

De uitreiking van de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2019 zal plaatsvinden tijdens de Morningstar Investment Conference in Parijs op 14 november aanstaande.

 

Methodologie
Om in aanmerking te kunnen komen voor deze Award moeten fondsbeheerders een of meer strategieën onder hun beheer hebben die verkrijgbaar zijn in ten minste twee Europese landen en die fondsen moeten een Morningstar Analyst Rating van Gold, Silver of Bronze hebben.

Voor de Rising Talent categorie komen veelbelovende nieuwe beheerders in aanmerking als ze co-beheerder zijn op een strategie die verkrijgbaar is in ten minste twee Europese landen en een Morningstar Analyst Rating van Gold, Silver of Bronze heeft, of als ze deel uitmaken van een fonds dat op de Morningstar Prospects lijst prijkt. Voor deze kandidaten geldt ook dat ze niet langer dan vijf jaar op hun huidige strategie mogen zitten, maar in die korte periode wel exceptionele resultaten moeten hebben geboekt.

Voor de fondshuizen die in aanmerking komen, geldt dat ze actieve distributie hebben in ten minste twee Europese landen en dat de beoordeling door Morningstar's fondsanalisten op hun Parent rating Positief moet zijn. Ook moeten ze sterke lange-termijn rendementen voor hun eindbeleggers hebben geboekt en hebben bewezen dat ze de belangen van die eindbeleggers boven hun eigen belangen stellen.

De volledige methodologie achter de selectie van finalisten en winnaars van deze Awards vindt u hier:

 

Lees meer:

Winnaars Morningstar Awards Nederland 2019

Finalisten Morningstar Awards Nederland 2019

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar Benelux

Morningstar Benelux  .

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten