Zo werkt de nieuwe Morningstar Analyst Rating

De verbeterde Morningstar Analyst Rating wordt vanaf november 2019 toegepast op het fondsenuniversum. Beleggers zullen de nieuwe ratings gefaseerd gaan zien, totdat in de daaropvolgende maanden alle fondsen die worden gevolgd een update hebben gekregen. Morningstar's Jon Miller legt in deze video uit wat de veranderingen precies inhouden.

Holly Black 01 november, 2019 | 10:46
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

Morningstar introduceert verbeteringen aan de toekomstgerichte fondsenratings, de Morningstar Analyst Rating en de Morningstar Quantitative Rating. In dit nieuwe raamwerk spelen de kosten van een fonds een prominente rol, wordt de lat hoger gelegd voor actieve fondsen en concentreren de fondsanalisten hun kwalitatieve analyse op de pijlers People, Process en Parent.

De pijler Price, ofwel, kosten wordt voortaan anders behandeld om de kosten op een eerlijkere en transprantere manier zichtbaar te mkane per fondsklasse. Onder invloed van de nieuwe methodologie kan het zijn dat een bestaande Morningstar Analyst Rating van Gold, Silver, Bronze, Neutral of Negative op een fonds wijzigt; kan kan omhoog, maar ook omlaag.

In deze video geeft Morningstar's Jon Miller inzicht in de veranderingen van de Morningstar Analyst Rating en de gevolgen daarvan.

 

Wilt u meer weten over de verbeterde Morningstar Analyst Rating? Lees dan het uitgebreide artikel van Jeffrey Schumacher waarin hij alle veranderingen helder uiteenzet:

- Zo werkt de vernieuwde Morningstar Analyst Rating

 

Lees ook het methodologiedocument:

- Methodologie Morningstar Analyst Rating

 

Lees meer:

Dit is de impact van de verbeterde Morningstar Analyst Rating

Morningstar verbetert de Morningstar Analyst Rating

 

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten