Winnaars Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence

De winnaars van de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2019 zijn bekend. De felbegeerde trofeeën in de drie categorieën beste portefeuillebeheerder, beste jonge talent en beste fondshuis zijn donderdagmiddag uitgereikt op de Morningstar Investment Conference in Parijs. U krijgt hier de winnaars per categorie met toelichting.

Robert van den Oever 14 november, 2019 | 16:33
Facebook Twitter LinkedIn

Dit zijn de winnaars van de Pan-European Morningstar Awards for Investing Excellence 2019. Michael Krautzberger is verkozen tot beste portefeuillemanager, Calvin Ho is het meest veelbelovende jonge talent en T. Rowe Price is het meest onderscheidende fondshuis.

Outstanding Portfolio Manager, Calvin Ho is het beste Rising Talent en T. Rowe Price is het Outstanding Investment House.

De winnaars kregen hun Award donderdagmidddag uitgereikt tijdens de Morningstar Investment Conference in Parijs. Lees wat de jury oordeelde over de prijswinnaars:

 

Michael Krautzberger, Black Rock vierkant 125x125Outstanding Portfolio Manager

Michael Krautzberger

BlackRock Global Funds Euro Bond

BlackRock's Michael Krautzberger is een van de meest ervaren portefeuillebeheerders op het gebied van euro obligaties. Hij is sinds 2005 beheerder van het BGF Euro Bond Fund, dat een Morningstar Analyst Rating van Gold heeft. Tevens is hij hoofd van BlackRocks 14 leden tellende euro obligatieteam.

'In de afgelopen jaren heeft Krautzberger zijn deskundigheid bewezen door de ideeën en visies van zijn team te combineren met inbreng vanuit BlackRocks bredere informatiebronnen en portefeuilles te bouwen die op een constante manier waarde toevoegen door toepassing van een brede range aan relatieve-waarde strategieën', motiveert Evangelia Gkeka, senior manager research analist bij Morningstar.

'De zeer collegiale en teamgerichte aanpak die Krautzberger heeft neergezet heeft geleid tot een indrukwekkend track record bij het BGF Euro Bond Fund, dat zijn concurrenten en zijn benchmark consistent heeft verslagen op absolute en risico-gecorrigeerde basis.'

 

Calvin Ho Templeton 125x125Rising Talent

Calvin Ho

Franklin Templeton Global Bond

Calvin Ho werd eind 2018 co-beheerder van het Templeton Global Bond Fund dat een Morningstar Analyst Rating van Silver heeft. Dit is zijn eerste verantwoordelijkheid als portefeuillebeheerder, maar Ho is al een ervaren wereldwijde macro onderzoeker. Hij werkt al sinds 2005 nauw samen met Michael Hasenstab en Sonal Desai bij het bepalen van de strategische positionering van deze portefeuille.

'Het werk van Ho is bepalend geweest voor sommige van de belangrijkste calls van het team in de afgelopen jaren, zeker binnen emerging markets local debt. Het fonds onderscheidde zich door het vermijden van laagrenderende schuld uit ontwikkelde markten en door de voorkeur voor opkomende landen waar het betere beleggingskansen ziet', stelt Karin Anderson, director fixed-income manager research bij Morningstar.

'De contraire aanpak van dit team op basis van hoge overtuiging leidt tot volatiliteit en kan op de korte termijn tegenzitten, maar op de lange termijn betaalt het geduld en de vaardigheid om waarde te vinden zich uit. Ho's bijdrage is een belangrijke drijfveer achter dit succes.'

 

Outstanding Investment House

T Rowe Price logo 308x78

 

T. Rowe Price is een best-in-class vermogensbeheerder. Het succes van dit fondshuis ligt in de fundamentele aanpak van actief fondsbeheer en de diepgaande kennis van het analistenteam. Beheerders zijn doorgaans lang verbonden aan dit fondshuis, opvolgingszaken verlopen soepel, er is aandacht voor capaciteitskwesties en de kosten zijn redelijk.

'Ondanks tegenwind voor actieve beheerders, blijft T. Rowe Price een sterke speler in Amerikaanse en internationale aandelen. Ook terwijl het zijn distributienetwerk uitbreidt, behoudt het fondshuis zijn verstandige en op eindbeleggers gerichte beleggingscultuur die al lange tijd de motor achter het succes is', aldus Mathieu Caquineau, Morningstar's associate director of manager research voor de regio's EMEA en Azië.

 

Awards 2019 banner 600x225 uitsnede

 

De finalisten
Dit waren de finalisten voor de Awards van 2019 in de drie categorieën:

Finalisten in de categorie Outstanding Portfolio Manager

Finalisten in de categorie Rising Talent

- Finalisten in de categorie Outstanding Investment House

 

Methodologie
Om in aanmerking te kunnen komen voor deze Award moeten fondsbeheerders een of meer strategieën onder hun beheer hebben die verkrijgbaar zijn in ten minste twee Europese landen en die fondsen moeten een Morningstar Analyst Rating van Gold, Silver of Bronze hebben.

Voor de Rising Talent categorie komen veelbelovende nieuwe beheerders in aanmerking als ze co-beheerder zijn op een strategie die verkrijgbaar is in ten minste twee Europese landen en een Morningstar Analyst Rating van Gold, Silver of Bronze heeft, of als ze deel uitmaken van een fonds dat op de Morningstar Prospects lijst prijkt. Voor deze kandidaten geldt ook dat ze niet langer dan vijf jaar op hun huidige strategie mogen zitten, maar in die korte periode wel exceptionele resultaten moeten hebben geboekt.

Voor de fondshuizen die in aanmerking komen, geldt dat ze actieve distributie hebben in ten minste twee Europese landen en dat de beoordeling door Morningstar's fondsanalisten op hun Parent rating Positief moet zijn. Ook moeten ze sterke lange-termijn rendementen voor hun eindbeleggers hebben geboekt en hebben bewezen dat ze de belangen van die eindbeleggers boven hun eigen belangen stellen.

De volledige methodologie achter de selectie van finalisten en winnaars van deze Awards vindt u hier:

 

Awards 2019 banner 600x225

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten