Er zijn technische problemen met het inschrijven van gebruikers. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen en intussen vragen we om uw geduld.

Kan de luxe-goederen sector herstellen van de crisis?

Nu het reizen en toerisme stilligt, wordt de luxe-goederen sector hard getroffen. Veel winkels zijn gesloten en de verkopen zijn ingestort. Morningstar's Jelena Sokolova bespreekt de situatie en de vooruitzichten voor de luxe-goederen sector. Kan die de huidige crisis en de plotselinge vraaguitval te boven komen? 

Holly Black 26 maart, 2020 | 9:49
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De luxe-goederen sector is hard geraakt door de corona-crisis. Omdat het internationale vliegverkeer nagenoeg stilligt en het toerisme is opgedroogd, zijn ook de verkopen van luxe goedere ingestort. Veel winkelketens van de grote merken zijn gesloten en dat zal een grote impact op de omzet hebben.

Morningstar's Jelena Sokolova kijkt naar de vooruitzichten voor de luxe-goederen sector en de effecten van de plotselinge vraaguitval. Die raakt met name seizoensgebonden artikelen, zoals mode. Kopers die nu geen zomermode aanschaffen, halen dat aan het eind van het jaar in de winter niet zomaar in. Minder afhankelijk van de seizoenen zijn de merken in lederwaren, accessoires en juwelen.

Analist Sokolova verwacht dat de sector in 2021 weer opveert als het reisverkeer weer op gang komt. Inmiddels wordt er in China voorzichtig weer een en ander aan sociaal verkeer vrijgegeven en het is afwachten hoe snel het herstel precies zal verlopen.

Eerder dit jaar waren veel aandelen in de luxe-sector nog overgewaardeerd, maar door de koersval op de beurzen zijn er volop aandelen die nu ondergewaardeerd zijn. De aandelen die volgens de analist nu interessant zijn, hebben een fikse korting ten opzichte van hun Fair Value en een sterke, solide financiele positie. Bijvoorbeeld Richemont, Burberry, Hugo Boss en Swatch. Bekijk de video waarin Jelena Sokolova uitlegt waarom juist deze aandelen interssant zijn met het oog op de toekomst.

 

Lees meer:

- Zo ontdek je koopkansen in de huidige bearmarkt

- Deze Europese aandelen zijn nu aantrekkelijk gewaardeerd

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings