Marktbarometer februari: waarde blijft beter liggen dan groei

De hele Morningstar Style Box staat in het rood na de koersdalingen in februari. De waarde-stijl bleef beter liggen dankzij de sectoren grondstoffen en energie. Dit is de Morningstar Marktbarometer voor februari.

Fernando Luque 11 maart, 2022 | 9:55
Facebook Twitter LinkedIn

Alle negen stijlsegmenten van de Morningstar Style Box staan in het rood over de maand februari. Wel is er een duidelijk verschil waar te nemen tussen de waarde- en de groei-stijl; het verlies was bij waarde geringer dan bij groei. Dat geldt voor zowel large-, mid- als small-caps. 

mb 2022-02 1

 

Het verlies bij waarde bleef mede beperkt doordat de grote Britse mijnbouwers een flinke winst boekten; Rio Tinto won 11,4% en Glencore steeg 15,2%. De grondstoffensector als geheel was een van de weinige sectoren die de maand positief afsloot, en wel met 1,9% winst. Ook energie deed het goed. Bijvoorbeeld het Noorse Equinor won 15,3%.

De aandelen van de grote financials trokken de waarde-stijl omlaag met BNP Paribas op -16,7%, Allianz op -10,6%, ING -19,6% en Axa op 13,2%. De financiële sector was de slechtst presterende in februari met een min van 7,2%.

Het segment large-cap groei werd in het bijzonder geraakt door het verlies van de Nederlandse internetholding Prosus die met maar liefst 24,5% daalde. De technologiesector deed het slecht met 3,1% verlies.

mb 2022-02 2

 

Waarderingen
Wat waarderingen betreft kent de sector cyclische consumentengoederen nog altijd een hoge premie; de verhouding tussen koers en Fair Value staat op 1,13, ondanks een verlies van 6% dat deze sector in januari boekte. Drie sectoren kennen een fikse korting van bijna 20%. Dat zijn financials, communicatie en vastgoed.

mb 2022-02 3

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Fernando Luque

Fernando Luque  es el Senior Financial Editor de www.morningstar.es

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten