Fondsmanagers: nu is het de tijd om in aandelen te beleggen

Volgens het maandelijkse onderzoek van Merrill Lynch blijkt dat niet minder dan 79% van de fondsmanagers verwacht dat aandelen de komende 12 maanden de best presterende asset categorie zal blijken.

Morningstar.co.uk Editors 13 juni, 2001 | 11:24
Facebook Twitter LinkedIn
Er waren meer beleggingsfondsen overwogen in aandelen dan onderwogen (51% vergeleken met 18%). De meeste fondsen waren onderwogen in obligaties (46% vergeleken met 16% fondsen met een overweging).

De Amerikaanse aandelenmarkt wordt gezien als de hoogst gewaardeerde door 36% van de managers, gevolgd door de eurozone met 24%. Emerging markets worden gezien als de meest ondergewaardeerde (27%).

Van de ondervraagde fondsmanagers denkt 46% dat de bedrijfswinsten zullen stijgen, vergeleken met 21% een maand geleden. Het optimisme wordt vooral gedragen door de VS, 42% van de fondsmanagers is het meest optimistisch over de bedrijfswinste

n aldaar. Japan wordt gezien als de economie met de slechtste vooruitzichten door 45% van de fondsmanagers.

De verwachting dat de wereldwijde inflatie zal toenemen, steeg voor de tweede opeenvolgende maand. In juni was 38% van mening dat de inflatie zal stijgen, tegenover 29% in mei.

De economisch gevoelig sectoren (cyclische aandelen) hebben de voorkeur van 69% van de managers, terwijl 26% het meest positief is over defensieve sectoren.

Het onderzoek van Merrill Lynch is gebaseerd op een wereldwijde enquête onder 270 fondsmanagers en werd tussen 1 juni en 7 juni 2001 uitgevoerd door Taylor Nelson Sofres, een marktonderzoeksbureau.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar.co.uk Editors  analyse and report on shares, funds, market developments and good investing practice for individual investors and their advisers in the UK.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten