Fondsmanagers hebben vertrouwen in Amerika

Ondanks de recente teleurstellingen in de technologiesector zijn fondsmanagers het meest positief over de vooruitzichten voor de bedrijfswinsten in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit het laatste onderzoek van Merrill Lynch onder fondsmanagers.

Morningstar.co.uk Editors 19 juli, 2001 | 18:01
Facebook Twitter LinkedIn
Ongeveer 57% van de managers, tegenover 42% in de vorige maand, zetten de VS op de eerste plaats, terwijl Japan nog steeds de slechtste vooruitzichten heeft voor bedrijfswinsten volgens 50% van de ondervraagden, een stijging ten opzichte van de 45% in de vorige maand.

De VS wordt door de meeste managers ook gezien als de beste regio als het gaat om de kwaliteit van de winsten in termen van volatiliteit, voorspelbaarheid en transparantie. 55% van de fondsmanagers verkoos de VS op dit punt.

Daarbij gaf 42% te kennen dat ze het liefst de VS overweegt ten opzichte van andere regio’s in de wereld. Voor de eurozone en Japan geldt voor

beide dat 29% van de fondsmanagers deze regio het liefst onderweegt.

Alhoewel fondsmanagers de Amerikaanse markt graag overwegen, vinden ze te tevens dat de Amerikaanse markt het meest overgewaardeerd is ten opzichte van de andere wereldmarkten. De VS is volgens 38% van de managers het meest overgewaardeerd gevolgd door aandelen uit de eurozone met 23%. Van de fondsmanagers vindt 27% Japan het meest ondergewaardeerd, op de voet gevolgd door emerging markets met 24%.

‘Voor mij is het meest intrigerend dat mensen zich nog steeds comfortabel voelen over de Amerikaanse bedrijfswinsten ondanks alles wat er de laatste 12 maanden is gebeurd. Dit is de sleutelverklaring voor de sterke dollar’, aldus David Bowers, de chief global investment strategist van Merrill Lynch.

‘Beleggers bekijken de gang van zaken in de wereld en zien wel dat er wat problemen in de VS zijn, maar wat zijn de alternatieven? Ik denk dat vooral doordat de Fed de weg duidelijk wijst, men tot de conclusie komt dat men dicht bij de Fed wil blijven, omdat de Fed pro-actief en agressief een verruimend beleid voert.

Het onderzoek was gebaseerd op een wereldwijde enquête onder 269 fondsmanager en werd uitgevoerd door Taylor Nelson Sofres, een marktonderzoeksbureau, tussen zes juli en twaalf juli 2001.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar.co.uk Editors  analyse and report on shares, funds, market developments and good investing practice for individual investors and their advisers in the UK.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten