Genomineerden Morningstar Qualitative Awards 2011

Elk jaar kiezen de 28 Europese fondsanalisten van Morningstar hun favoriete fondsbeheerders. Hier zijn de genomineerden voor 2011.

Morningstar Europe Editor 21 februari, 2011 | 17:55
Facebook Twitter LinkedIn

Vorig jaar introduceerden wij de Morningstar European Manager of the Year Awards, toegekend puur op basis van de kwalitatieve beoordeling van ons team van 28 analisten in heel Europa (klik hier om de winnaars te zien). Sinds die tijd is onze onderzoekscapaciteit in Europa verder toegenomen, tellen we steeds meer analisten en bestrijken wij nu 1.100 fondsen.

Op basis van dit uitgebreide onderzoek, kunnen wij nu de genomineerden bekendmaken voor de European Manager of the Year Awards 2011. Opnieuw onderscheiden wij de twee beste fondsbeheerders in Europa: European Equity Manager of the Year voor de Europese aandelen en Global Equity Manager of the Year voor de wereldwijde aandelen.

Deze awards zijn bedoeld om beleggers in staat te stellen snel aan te haken bij de beste toekomstverwachtingen die door ons kwalitatieve onderzoeksteam werden opgespoord. De genomineerden moeten natuurlijk goede resultaten hebben geboekt voor beleggers tijdens het afgelopen kalenderjaar; in overeenstemming met onze benadering van kwalitatief onderzoek leggen we echter grote nadruk op de globale verdiensten van het aanbod door gebruik te maken van onze vijf basiscriteria (fondsmanager & team, fondshuis, beleggingsproces, rendement, en de kosten).

De bovenstaande beheerders zijn door 28 Morningstar’s Europese analisten voor de onderscheidingen genomineerd. De winnaars zullen bekendgemaakt worden tijdens de Morningstar Investment Conference in Wenen op 10 maart 2011.

Klik hier voor de genomineerden in de categorie "European Equity Manager of the Year", beste fondsbeheerder Europese aandelen.

Klik hier voor de genomineerden in de categorie "Global Equity Manager of the Year", beste fondsbeheerder wereldwijde aandelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Morningstar Europe Editor  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten