Hedge fund manager Bill Ackman: seks is motivatie voor succes

Vraagt u zich af hoe hedge fund managers alfa creëren? Bill Ackman van Pershing Square heeft een opmerkelijke theorie.

Maarten van der Pas 29 mei, 2012 | 16:54
Facebook Twitter LinkedIn

Oprichter en topmanager Bill Ackman van Pershing Square Capital Management raakt gemotiveerd door seks. Dat zegt hij in The Alpha Masters van Maneet Ahuja. “Mensen geven het niet graag toe, maar het is de voornaamste drijvende kracht”,  citeert Ahuja de fondsmanager in haar boek.

Volgens de auteur zette Ackman voor het eerst zijn opvatting dat het seks is wat mensen motiveert om succes te hebben uiteen tijdens een college over entrepreneurschap in vastgoed bij Wharton School (de business school van de Universiteit van Pennsylvania).


Maneet Ahuja is de hedge fund specialist van zakenzender CNBC. Van haar wordt gezegd, dat ze ongelofelijk goede ingangen in de hedge fund sector heeft met een jaloersmakende Rolodex vol namen. In haar boek The Alpha Masters vertelt ze de verhalen, inzichten en lessen van de grote namen in de hedge fund sector als Ray Dalio, David Tepper, John Paulson, David Einhorn, Jim Chanos, Dan Loeb en Bill Ackman.

Morningstar deed -ook- een studie naar de bronnen van het rendement van hedge funds en bekeek de invloed van alfa, bèta en kosten. De conclusie is niet zo spannend als bij Ackman, maar niet minder interessant. Lees Het ABC van hedge funds: alfa, bèta en kosten.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten