Weer aan de slag

In de zomermaanden gaan de ontwikkelingen gewoon door: nieuwe richtlijnen voor ETFs koersval voor Facebook en nieuwe fondsanalyses.

San Lie 23 augustus, 2012 | 0:10
Facebook Twitter LinkedIn

Ik hoop dat u ook heeft genoten van een welverdiende en zonnige vakantie!
Er is gedurende de zomer best veel gebeurd om ons heen:

• Het Centro de Investigaciones Sociologicas publiceerde een zwaar tegenvallende indicator voor het Spaanse consumentenvertrouwen in juli, ondanks het feit dat Spanje het EK-Voetbal een maand eerder overtuigend wist te winnen. In een eerdere column wees ik al op de vanuit economisch oogpunt interessante vraag of het euforische gevoel bij de Spaanse fans zich doorvertaald in een opgewektere consument die meer besteedt. Niet dus. Zorgelijk.

• ESMA publiceerde nieuwe richtlijnen ten aanzien van securities lending bij ETFs. Morningstar ziet 3 belangrijke voordelen voor beleggers.

• ING Investment Management is begonnen met het aanbieden van een nieuwe share class voor een deel van haar fondsen zonder distributievergoedingen.

• Het aandeel Facebook daalde tot ver onder de introductiekoers. Dat wordt een interessant gespreksonderwerp met een aantal fondsbeheerders waarvan wij weten dat ze indertijd enthousiast zijn ingestapt. De aandelenanalisten van Morningstar laten zich niet van de wijs brengen door de koersval.

• Helaas is de Europese schuldencrisis nog niet opgelost.

• Bij Morningstar is stug doorgewerkt. Mijn collega’s hebben weer de nodige nieuwe analyses gepubliceerd, onder andere van de volgende beleggingsfondsen: ING Global OpportunitiesING Emerging Europe en Value Square Equity World. Zie ook het totaaloverzicht van nieuwe fondsrapporten:

• Daarnaast heeft analist Jeffrey Schumacher zich de afgelopen zomer verder verdiept in het actuele onderwerp ‘Dividend’. Over zijn bevindingen leest u vanaf volgende week meer op deze website.

• En, last but not least, kan ik u melden dat wij een nieuwe fondsanalist hebben aangetrokken. Zijn naam is Niels Faassen. Niels heeft hiervoor bij SNS Asset Management gewerkt waar hij onder andere portefeuilles van institutionele beleggers analyseerde. Hij zal zich met name richten op de analyse van obligatie- en allocatiefondsen. U zult zijn eerste oordelen binnenkort op onze website terugvinden.

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten