Personal Finance

Life cycle fondsen: een nieuw inkijkje in gidsland Amerika

Financiële planning

Life cycle fondsen: een nieuw inkijkje in gidsland Amerika

PENSIOEN3DAAGSE - Life cycle fondsen zijn in de Verenigde Staten inmiddels gevestigde begrippen. Deze fondsen worden veelvuldig gebruikt door Amerikaanse particulieren voor hun individuele pensioenopbouw. In Nederland zijn deze strategieën minder bekend bij het grote publiek. In het kader van de Pensioen3daagse biedt Morningstar u een hernieuwd inkijkje in de wereld van life cycle fondsen.

Waardebelegger moet meeveranderen met bewegende businessmodellen

Investing articles

Waardebelegger moet meeveranderen met bewegende businessmodellen play-circle--s

De fundamentele aanpak van waardebeleggen (value investing) betekent het begrijpen van specifieke kenmerken van bedrijven en industrieën. En meeveranderen met bewegende businessmodellen. Met alleen ratio’s zoals koers/winst-verhouding mist de belegger veel mogelijkheden, stelt Isabel Levy van Metropole Gestion: 'Staar je niet blind op een lage koers/winst-verhouding'.

Beleggingsportefeuille: vergeet perfectie, kijk in de goede richting

Portfolio articles

Beleggingsportefeuille: vergeet perfectie, kijk in de goede richting

PORTEFEUILLEBEHEER - Uw financiële situatie verbeteren: vier manieren om ervoor te zorgen dat het met uw portefeuille de goede kant uitgaat.

Beleggen voor beginners: hoe beleggingsfondsen te selecteren

Leren beleggen

Beleggen voor beginners: hoe beleggingsfondsen te selecteren

Het grote dilemma van iedere fondsbelegger: welk fonds moet ik kiezen? Een moeilijke vraag, vergelijkbaar met de situatie van een klein kind in een snoepwinkel dat maar 1 snoepje mag uitzoeken. Het grote probleem in beleggingsfondsenland is alleen dat de meeste snoepjes niet lekker zijn. Maar dat is van de buitenkant lastig te zien. Alleen door de fondsen binnenstebuiten te keren en grondig te analyseren, vergroot je de kans op het selecteren van een goed beleggingsfonds. De vraag is alleen: waar moet je als fondsbelegger dan op letten?

Starten met beleggen:

 • Financiële planning

  Financiële planning
  Plan uw financiële doelen en toekomst. Neem maatregelen om uw pensioen aan te vullen en maak daarbij gebruik van Morningstars expertise.
  Begin met plannen>>

 • Beter beleggen

  Beter beleggen
  Neem betere beleggingsbeslissingen met de cursussen van Morningstar voor beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETFs.
  Start nu>>

 • Portefeuillebeheer

  Portefeuillebeheer
  Stel een eenvoudige, maar goede beleggingsportefeuille samen. Morningstar reikt u handige tips aan en helpt u bij het vaststellen van uw beleggingsdoel, risicobereidheid en het aantal beleggingen. Lees verder>>

 

Overzicht van onze Beleggingstools

Portefeuille X-Ray®

Zorg ervoor dat uw portefeuille u helpt met het bereiken van uw financiële doelstellingen. Ken de risico's van uw portefeuille en graaf dieper met behulp van deze eenvoudige tool.
Gebruik de Instant X-Ray