We voeren onderhoud aan de website uit en daardoor kunt u eventueel kleine haperingen ervaren. We vragen uw geduld tijdens deze werkzaamheden.
scale balanceDe toekomst van actief beheerde beleggingsfondsen
Is actief fondsbeheer gedoemd, of is er nog wel bestaansrecht voor fondsmanagers? Om actief beheerde fondsen toekomstbestendig te maken, zijn drie zaken van groot belang, zo legt Morningstar's Jeffrey Schumacher uit.
Technology Europe on globeDit zijn de 12 goedkoopste technologie aandelen
Morningstar zet 12 technologie-aandelen op een rij die flink ondergewaardeerd zijn. De techsector is hard geraakt in de volatiele markt van de afgelopen maanden, maar toch zijn er interessante bedrijven met sterke groeikansen te vinden. Morningstar licht ze toe.
greenTop-5 Goedkoopste Article 9 Aandelenfondsen: AXA aan kop
De gedachte dat duurzame fondsen duurder zullen zijn dan conventionele fondsen door de extra kosten voor duurzaamheidsonderzoek, hoeft niet per se waar te zijn. Dat geldt voor zowel actieve als passieve fondsen. Duurzame fondsen worden onder Europese regelgeving ingedeeld in Article 8 en Article 9 fondsen. Binnen die laatste categorie rangschikken we de goedkoopste opties binnen wereldwijde large-cap aandelenfondsen.
Er wachten moeilijke tijden voor de detailhandel play-circle--s
Intervju Jelena Johanna
Hoe zal de detailhandel omgaan met stijgende inflatie en hogere rentes, terwijl huishoudens minder te besteden hebben? Het is een giftige cocktail die voor veel sectoren moeilijk te pareren is. Hoe zit dat in het fast fashion segment? Morningstar's retailanalist Jelena Sokolova legt het uit in gesprek met Morningstar's Johanna Englundh.
DWSDWS en greenwashing: de juridische gevolgen
Het onderzoek naar greenwashing bij DWS, de vermogensbeheerdochter van Deutsche Bank, heeft grote gevolgen voor de hele fondsindustrie. Greenwashing kan mogelijk in de hoek van het strafrecht belanden. Als gevolg van deze kwestie bij DWS passen diverse fondshuizen hun werkwijze al aan. En dat heeft ook consequenties voor de beoordeling door Morningstar. Deel 2 over deze heikele kwestie die de fondsindustrie in zijn greep heeft.
Anti-greenwashing protest in Frankfurt, GermanyDWS en de strijd tegen greenwashing
De inval door de Duitse justitie bij Deutsche Bank en zijn vermogensbeheerder DWS afgelopen mei hebben het fenomeen greenwashing snel doen omslaan van een pr-risico naar een enorm juridisch risico. De fondsenindustrie is gealarmeerd.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings