pigs blueRecessierisico’s en portefeuillepositionering
De dramatische gebeurtenissen van 2022 hebben beleggers voor ongewone uitdagingen gesteld. Te midden van stijgende inflatie, het uitbreken van een oorlog in Europa en verstoring in de wereldwijde toeleveringsketens, hebben veel markten de ergste volatiliteit sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008 doorgemaakt.
gas flareTop-5 Energiefondsen: BlackRock aan kop
Het zwarte goud is lange tijd het zwarte schaap geweest voor beleggers, maar bleek in 2022 de enige schuilplaats te zijn in een markt die gebukt ging onder oplopende inflatie. Hoe fraai de winsten van olie- en gasbedrijven ook mogen zijn, het verleidt beleggers vooralsnog niet om de energiesector te (her)overwegen.
Door zonder Russisch gas: hoe krijgt Europa dat voor elkaar?
LNG Eemshaven
De EU heeft een masterplan voor de energievoorziening opgetuigd: wat houdt dat in? En is het daarin gestelde doel haalbaar? Vanaf 2027 moeten we onafhankelijk zijn van Russisch gas en moet de gasconsumptie sterk omlaag. Morningstar analyseert het EU-plan en legt uit wat dit betekent voor de import van gas en vloeibaar aardgas (lng) naar Europa. Deel 1 van een tweeluik over energie.
ETF tematiciThema-ETF's: kies minstens 3 thema's en allocatie van maximaal 15% play-circle--s
VIDEO - Thematisch beleggen groeit sterk en bij ETF's in het bijzonder. Morningstar's Valerio Baselli spreekt met Luis Berruga, CEO van Global X ETF's, over hoe je themabeleggen moet aanpakken. De les: kies meerdere thema's en hou de portefeuille gediversifieerd; niet méér dan 15% per portefeuillesegment.
grafiek marktAlles over ETF's bij Morningstar
Morningstar stelt deze week ETF's centraal. Passief beleggen met exchange-traded funds tegen lage kosten is de afgelopen jaren gestaag in opmars. De resultaten spreken voor zich; uit de data van Morningstar blijkt dat lage kosten en laag risico onder de streep meer opleveren voor beleggers.
green magnifyMorningstar Debat 2022: Good Practices in ESG Reporting
Het is weer tijd voor het jaarlijkse Morningstar Debat. De 10e editie staat voor de deur en deze keer kijken we over de grens naar de hele Benelux. Het Debat zal dit jaar dan ook in het Engels zijn en heeft als thema: Good Practices in ESG Reporting. Lees hier wie het panel vormen en hoe u kunt inschrijven.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings