Morningstars beleggingsbarometer april – populairste beleggingsfondsen en ETFs

En er komt nog een mixfonds bij in de top 15 meest geraadpleegde beleggingsfondsen op moringstar.nl. Wordt het beeld niet te eenzijdig? Beleggers kiezen een ETF om op de spurt van Chinese aandelen in te spelen, blijkt uit de ranglijst voor ETFs.

Maarten van der Pas 07 mei, 2015 | 11:27
Facebook Twitter LinkedIn

Veel nieuwe namen staan er niet bij in de top 15 meest geraadpleegde beleggingsfondsen op morningstar.nl in april. Op één na zijn het dezelfde beleggingsfondsen als in maart. Die ene is nieuwkomer  BlackRock Mix Fonds 5. Dit wereldwijde offensieve mixfonds komt hoog binnen op 10. Daarmee is er nog een mixfonds tot de top 15 doorgedrongen en een volgende variant (offensief) van een serie die al met twee mixfondsen in het overzicht is vertegenwoordigd (het defensieve BlackRock Mix Fonds 2 en het minder offensieve Mix Fonds 4).  Vanguard Global Stock Index Inv EUR valt met de komst van het derde BlackRock-fonds uit de lijst.

De 14 resterende beleggingsfondsen wisselen onderling wel van plek waarbij  ABN Amro Profielfonds 3 en  iShares Core MSCI World ETF twee opvallende stijgers zijn. Het allocatiefonds van ABN Amro was in maart nieuw in het overzicht en klimt van de vijftiende naar de negende plaats. Het wereldwijde aandelen-ETF van iShares stijgt van 10 naar 7. iShares Core MSCI World ETF won begin april een Morningstar Award als beste beleggingsfonds in wereldwijde aandelen en dat kan een reden voor de grotere interesse van beleggers zijn.

Voor de opkomst van ABN Amro Profielfonds 3 heb ik niet echt een reden. Het is met vier Morningstar-sterren een prima fonds, maar het zit met een rendement van 7,12 procent dit jaar tot en met april en 10,45 procent over de afgelopen drie jaar in de middenmoot van de categorie neutrale mixfondsen. 

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Om dit artikel te kunnen lezen, kunt u zich inschrijven als Morningstar Basic Member

Registreer gratis
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid