John Bogle: 'Strategic beta ETF's doen valse belofte'

Strategic beta ETF's doen een valse belofte, stelt John Bogle. In een interview met Morningstar legt de pleitbezorger van het passief beleggen uit waarom een strategic beta strategie volgens hem niet werkt.

Robert van den Oever 27 oktober, 2017 | 10:24
Facebook Twitter LinkedIn

Strategic beta ETF's doen een valse belofte, stelt John Bogle. Die opinie is niet verrassend voor de pleitbezorger van het passief beleggen.

Volgens Bogle lukt het simpelweg niet om met strategic beta de markt te verslaan. Want welke strategie je ook kiest , of het nu waardebeleggen is of groeibeleggen, de ene keer doet de ene stijl het goed en de andere keer de andere, betoogt Bogle: 'Onze groei-index heeft dit jaar een winst geboekt van 21% en de waarde-index zo'n 8%. Dat is het omgekeerde van vorig jaar. Dat soort bewegingen heb je altijd al gehad. Dat heet reversion to the mean.'

Bogle geeft zijn visie op strategic beta producten in een interview met Morningstar's Christine Benz. Zij heeft het voorrecht om ieder jaar uitgebreid te spreken met de grondlegger van Vanguard, het fondshuis dat is gespecialiseerd in indexproducten. De krasse tachtiger bekleedt al jaren geen functie meer bij Vanguard, maar volgt de markt nog wel op de voet.

Bekijk hier de video met het interview van Christine Benz met John Bogle:

 

 

Lees meer over John Bogle:

Bogle: lage rendementen op aandelen en obligaties

John Bogle: 'Lage kosten, da's het geheim van alles'

 

 

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Robert van den Oever  Robert van den Oever is research editor bij Morningstar in Amsterdam

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings