Interessante kansen in industriële automatisering

De verstoring van leveringsketens door de crisis zet de blik op industriële automatiseringsbedrijven zoals ABB en Schneider. Ook zij kunnen het moeilijk krijgen door afname van investeringen door hun klanten, maar de geschiedenis leert dat zij snel en stevig kunnen herstellen. Nu is hun waardering interessant geworden als gevolg van de recente koersdalingen, vertelt Morningstar-analist Denise Molina.

Holly Black 02 april, 2020 | 15:56
Facebook Twitter LinkedIn

 

 

De huidige crisis verstoort de leveringsketens van veel grote industriële bedrijven behoorlijk. Productieprocessen raken onderbroken, resultaten lopen terug en bedrijven besluiten hun investeringen te verlagen. Dat gaan toeleveranciers zoals ABB en Schneider die zulke processen inrichten bij industriebedrijven in onder meer de automotive, oliesector, nutsbedrijven en fabrikanten, de komende tijd onmiskenbaar voelen, vertelt Morningstar-analist Denise Molina. 

De schrik bij beleggers zit er goed in en ook dit type bedrijven is mee omlaag gegaan in de verkoopgolf van de voorbije weken. Daardoor zijn ze nu aantrekkelijk gewaardeerd geworden en dat biedt kansen, vindt de analist.

Want het verleden leert dat zulke toeleveranciers van industriële automatisering na een crisis tamelijk snel en ook in behoorlijke omvang kunnen herstellen. Molina wijst op de situatie na 2008 toen in de financiële crisis ook flink werd gesneden in de investeringen, maar na twee jaren waren die weer op niveau. Dat is volgens Molina inherent aan de processen bij industrie-klanten. Die vergen onderhoud en verouderen in technisch opzicht, zodat vroeg of laat toch investeringen nodig zijn. Als die worden uitgesteld, komt er toch een moment waarop ze (moeten) worden ingehaald. Daar kunnen toeleveranciers zoals ABB en Schneider van profiteren.

Bekijk de video waarin Denise Molina uitlegt waarom aandelen als ABB en Schneider nu interessant gewaardeerd zijn.

 

Lees meer:

- Zo ontdek je koopkansen in de huidige bear-markt

10 interessante Amerikaanse aandelen

7 aantrekkelijke Europese aandelen

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Holly Black  Holly Black is senior editor voor Morningstar.co.uk

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten