DWS

DWS won een FD Morningstar Award voor Beste Grote Fondshuis Obligatiefondsen

Freddy van Mulligen 10 maart, 2008 | 14:07
Facebook Twitter LinkedIn

DWS heeft in vijftig jaar een marktaandeel van 25% weten te bereiken in zijn thuismarkt Duitsland sinds oprichting in 1956. In Nederland is DWS – dat onderdeel is van de Deutsche Bank Group – nog een relatief kleine speler en actief sinds 2002. Dat neemt niet weg dat DWS zeer actief is in Nederland, bij behoorlijk veel distributeurs in de schappen ligt en ook in Nederland een uitgebreid productassortiment aanbiedt. Rechtstreeks fondsen kopen bij DWS behoort voor de particuliere belegger niet tot de mogelijkheden. Dat neemt niet weg dat DWS ook deze belegger van dienst is met een Nederlandstalige website met daarop mooie tools waaronder een “financieel weerbericht” waarin u kunt zien welke markten in welke periode goede of juist slechte rendementen lieten zien.

DWS vestigt momenteel de aandacht vooral op zijn Climate Change fonds en op Global Agribusiness. Maar ook de vastrentende fondsen laten goede en stabiele prestaties zien en hebben van de grotere aanbieders van vastrentende fondsen de hoogste vijfjaars Morningstar Rating. Deze is voor de 17 obligatiefondsen die geregistreerd zijn in Nederland 3,54. Tot de vijfsterrenfondsen behoren DWS Invest Euro Bond en DWS Invest Euro Corp. Eurorenta heeft een vijfjaars rating van vier sterren. Dit fonds – dat ruim 2,5 miljard euro groot is – kan in diverse obligaties uit geheel Europa beleggen. De nadruk ligt echter op de eurozone en dan ook nog eens op de meest veilige obligaties die uitgegeven worden door staten.

Een ander vlaggenschip is DWS Vermögensbildungsfonds R, een in Duitsland gevestigd fonds dat eveneens de nadruk legt op euro-obligaties. Dit fonds dat een vijfjaars rating van drie sterren heeft, viel in 2007 op door goede prestaties in zijn categorie en door zijn relatief lage kosten.

Facebook Twitter LinkedIn
  • Belgische Fund Awards 2008 uitgereikt Belgische Fund Awards 2008 uitgereikt

    Op een feestelijke bijeenkomst werden in Brussel op 19 maart 2008 de Fund Awards 2008 uitgereikt....

  • Petercam Petercam

    Petercam won een FD Morningstar Award voor Beste Kleine Fondshuis Obligatiefondsen en Beste Fonds...

  • Carmignac Carmignac

    In de categorie met beste kleine aanbieders van aandelenfondsen – een aanbieder moet toch nog ste...

  • Aegon Aegon

    Aegon won een FD Morningstar Award voor Beste Grote Fondshuis Aandelenfondsen.

  • Mens of merk Mens of merk

    Afgelopen donderdag zijn de FD Morningstar Awards uitgereikt. Naast dat er prijzen aan beleggings...

  • ...Zoek in het artikelarchief

Over de auteur

Freddy van Mulligen  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten