Verse fondsanalyses: Kempen en Robeco

Welke waardering krijgen twee 'Oranje' fondsen en twee dividendfondsen van Kempen en Robeco's Amerikaanse large-cap aandelenfonds.

Maarten van der Pas 15 maart, 2012 | 9:20
Facebook Twitter LinkedIn

De prestaties van vier beleggingsfondsen van Kempen en één van Robeco zijn door de analisten van Morningstar opnieuw beoordeeld.

Kempen Orange Fund
Analyst Rating: Silver
Morningstar Rating: ****
Analist Han de Vries: "Gezien de focus op kleine Nederlandse ondernemingen ziet Morningstar dit fonds niet als een kernpositie binnen een beleggersportefeuille, maar de aanwezige ervaring en goede uitvoering van het proces maakt dat we dit een zeer goede keuze als aanvullende speler vinden. Dit fonds behoudt onze Silver rating."


Kempen Oranje Participaties
Analyst Rating: Neutral
Morningstar Rating: ****
Analist Han de Vries: "Voor de meeste particulieren die in Nederlandse small- en midcaps willen beleggen, vindt Morningstar het door hetzelfde team beheerde, maar beter gespreide en toegankelijke Kempen Orange Fund een betere keuze."


Kempen Global High Dividend Fund
Analyst Rating: Silver
Morningstar Rating: *****
Analist Jeffrey Schumacher: "Op basis van de gedegen aanpak, de ervaring van het team en de behaalde resultaten behoudt dit fonds de Silver rating."


Kempen European High Dividend Fund
Analyst Rating: Silver
Morningstar Rating: ****
Analist Jeffrey Schumacher: "Morningstar verwacht dat dit fonds bovengemiddeld zal presteren ten opzichte van vergelijkbare fondsen gegeven de ruime ervaring en stabiliteit van het team, gecombineerd met een doordacht en consequent uitgevoerd proces. Daarom behoudt het Kempen European High Dividend Fund de Silver rating."


Robeco US Large Cap Equities D Eur
Analyst Rating: Bronze
Morningstar Rating: ****
Analist Oliver Kettlewel: "Morningstar meent niet dat de afdekking naar euro op lange termijn grote gevolgen zal hebben. Wij verwachten dat de resultaten vooral bepaald zullen worden door het uitstekende beleggingsproces dat door twee ervaren portefeuillebeheerders wordt uitgevoerd. Wij kennen dit fonds daarom de Morningstar-rating Bronze toe."


Bekijk ook de vorige Verse fondsanalyses met 4 fondsen van SNS.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten