Populairste aandelen in mei

Wat zijn de meest geraadpleegde aandelenanalyses op morningstar.nl.

Maarten van der Pas 06 juni, 2012 | 15:02
Facebook Twitter LinkedIn

Het maandelijkse overzicht van de populairste aandelenrapporten is in mei sterk beïnvloed door twee overzichten die zijn gepubliceerd. Ten eerste een lijst met 20 aandelen die het meest in trek zijn bij hedge fund managers. Van een aantal van deze aandelen, waaronder Apple, heeft Morningstar een analyserapport op deze site.

Een tweede overzicht gaf 8 aanzienlijk ondergewaardeerde Europese aandelen. Daarvan zijn France Telecom, Fiat en Roche in onderstaand overzich

t terug te vinden.
eBay en McDonald's behalen de hoogste waardering 'Exemplary' bij Morningstar's stewardship rating.

Dat KPN opduikt in deze top 10 is niet gek gezien het belang dat America Movil in de Nederlandse telco wil nemen en het gegeven dat KPN de verkoop onderzoekt van zijn Duitse onderdeel E-Plus en zijn Belgische activiteiten Base.

Twee Nederlandse aandelen - Shell en Unilever - zijn in mei uit de top 10 gevallen. Dat maakt ze niet minder interessant voor beleggers die een aantrekkelijk dividend zoeken.

1. ArcelorMittal - Aanbevolen Aandeel
ArcelorMittal heeft een goede uitgangspositie dankzij zijn geografische spreidingen en de diverse markten waarop het actief is.Lees ook ArcelorMittal heeft aantrekkelijke waarde
Analyse aandeel Arcelor Mittal >


2. France Telecom -Aanbevolen Aandeel
De favoriete telecommaatschappij van Morningstar in Europa.
Analyse aandeel France Telecom > 


3. Roche - Aanbevolen Aandeel
De diepte van Roche's ontwikkelingspijplijn en expertise met gepersonifieerde medicijnen bepaalt de voorsprong op concurrenten.
Analyse aandeel Roche >


4. Apple
Met de iPad scoort Apple na de iPod en de iPhone een hattrick.
Analyse aandeel Apple >


5. Fiat - Aanbevolen Aandeel
Fiat kan nog aanzienlijke schaalvoordelen halen uit zijn investering in Chrysler. Lees ook Fiat het nieuwe Volkswagen?
Analyse aandeel Fiat >


6. Abbott Laboratories - Aanbevolen Aandeel
Deze farmaceut is ondergewaardeerd en de splitsing van de onderneming zou tot meer aandacht voor Abbott's aantrekkelijke waardering kunnen leiden.
Analyse aandeel Abbott Labs > 


7. Heineken
Heineken is een sterke bierbrouwer, maar mist de schaal van concurrenten als Anheuser-Busch InBev en SABMiller. Desalniettemin zal de onderneming het komende decennium profiteren van de groei van opkomende markten in Afrika, het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika.
Analyse aandeel Heineken > 


8. eBay - Aanbevolen Aandeel
eBay heeft één van de sterkste businessmodellen op het terrein van e-commerce. Lees ook Aandeel voor het voetlicht: eBay
Analyse aandeel eBay > 


9. KPN
De fusie van KPN's Duitse actviteiten met Telefonica zou een goed idee zijn. Lees ook Belang America Movil in KPN is interessante deal.
Analyse aandeel KPN > 


10. McDonald's
De sterke merknaam en de enorme schaalgrootte laten McDonald's onder alle omstandigheden presteren.
Analyse aandeel McDonald's >


Morningstar beoordeelt sinds kort ook het rentmeesterschap van ondernemingen. Hierbij kijken de analisten naar besluiten van het bestuur van een onderneming over allocatie van kapitaal en factoren als de financiële hefboom, investeringsstrategie, timing en waardering van investeringen, beleid rond dividend en aandeleninkoop, uitvoering, beloning, en boekhoudpraktijken. Ze geven uiteindelijk de kwalificaties 'Exemplary', 'Standard' en 'Poor'.
Zes ondernemingen hebben de stewardship rating 'Exemplary': 3M, Amazon.com, Berkshire Hathaway, eBay, McDonald's en JP Morgan. Bekijk voor alle waarderingen het artikel Morningstar beoordeelt rentmeesterschap ondernemingen.

Bekijk ook de analyses van alle aanbevolen aandelen.

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

Maarten van der Pas

Maarten van der Pas  is Financial Markets Editor bij Morningstar Benelux

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings