De gouden puntje, puntje, puntje

Bondscoach Van Gaal heeft een gouden hand met zijn wissels in het Nederlands elftal. In fondsenland wordt ook wel eens gewisseld, maar lang niet alle wissels pakken even goed uit. En soms blijft een noodzakelijke wissel van een fondsmanager juist uit.

San Lie 03 juli, 2014 | 11:57
Facebook Twitter LinkedIn

Als eindverantwoordelijke voor de belggingsfondsenresearch in de Benelux, bekijk ik de verrichtingen van zowel het Nederlandse Elftal als de Rode Duivels met bovengemiddelde belangstelling. Heb van beide teams dan ook alle groepswedstrijden gezien en uiteraard ook de achtste finales tot en met de laatste minuut. Ik hoop dan ook dat beide teams de kwartfinales doorkomen en dat Nederland en België elkaar op 9 juli om 22.00u ’s avonds treffen in Sao Paulo.

Afgelopen zondag refereerde Arjen Robben aan de gouden ..., eh ja, laat ik het ‘hand’ noemen van bondscoach Van Gaal. Invaller Klaas Jan Huntelaar, en eerder Memphis Depay en Leroy Fer, bezorgden het team nieuw elan en leverden daarmee een bijdrage aan de overwinning.

In fondsenland wordt ook wel eens ‘gewisseld’, maar lang niet alle wissels pakken even goed uit. Soms wordt er te laat gewisseld en soms blijft een noodzakelijke wissel uit.
Morningstar is een sterke voorstander van stabiliteit in beleggingsteams, maar als een beheerder al 10 jaar -of meer- op rij met zijn fonds geld verbrandt van beleggers, dan wordt het toch wel eens tijd om de beheerder te vervangen.

Soms wordt er ook heel vaak gewisseld. Dan is de beheerder nog niet eens warm gespeeld of hij wordt alweer van het veld gehaald.

Zoals u uit mijn betoog begrijpt, heb je een top chief investment officer nodig (degene die feitelijk verantwoordelijk is voor het functioneren van de fondsbeheerders, een soort coach dus), om het team op te stellen en goed te laten functioneren. En ja, functioneert het tijdelijk niet, dan is die gouden…hand nodig!

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten