U wilt weten wat wij van Add Value Fund vinden

Wij vroegen u welk beleggingsfonds u graag door Morningstar beoordeeld wilt zien. U gaf massaal gehoor en wij hebben naar u geluisterd. 

San Lie 18 december, 2012 | 15:24
Facebook Twitter LinkedIn

Zoals u -welicht- weet is “Investors First” een de zes “values” waar wij als Morningstar voor staan. Oftewel: u als belegger staat bij ons op de eerste plaats. Een van de manieren voor mij om dat in de praktijk te brengen, was u eerder dit jaar te vragen welk belegingsfonds u nu heel graag beoordeeld zou willen zien door ons analistenteam (en waarvan er nog geen analistenrapport is).

Wij volgen met ons Europese analistenteam in Europa inmiddels meer dan 1.400 fondsen. Vrijwel elk ‘bekend’ fonds staat bij ons op het radarscherm, maar ook over veel bij u wellicht wat minder bekende of totaal onbekende fondsen hebben wij een mening.

Toch zijn er nog veel gebieden die voor ons nog wat onontgonnen zijn. Als ik kijk naar het universum waar wij als Benelux-fondsanalisten verantwoordelijk voor zijn, zie ik vooral op de Belgische markt nog een aantal witte plekken. Wij volgen inmiddels (een deel van) de fondsen van Dexia, Petercam en Degroof, naast wat kleinere fondshuizen als ValueSquare en Mercier & Vanderlinden, maar bij een partij als KBC zijn wij nog niet over de vloer geweest. Kortom, er is zeker nog werk aan de winkel.
Toch is het fonds waar velen van u om vroegen naar aanleiding van mijn eerdergenoemde oproep 100 procent Nederlands van aard.

Het is een fonds waarvan de fondsmanagers zich richten zich op kleine tot middelgrote beursfondsen in Nederland die bovengemiddelde groei laten zien. Het is een fonds dat gestart is op 1 februari 2007 en totnogtoe een sterk track record heeft laten zien. Het is in dat opzicht ook niet verwonderlijk dat het fonds tot dusverre al een aantal prijzen in de wacht heeft gesleept, waaronder De Gouden Stier en het Financieel Product van het Jaar van De Telegraaf.

Ik heb het uiteraard over het Add Value Fund van Willem Burgers en Hilco Wiersma. Wij zijn recent bij de heren aan de Keizersgracht op bezoek geweest. Wat wij ervan vonden? Dat leest u begin volgend jaar in deze column.

Rest mij u namens alle collega’s van Morningstar hele mooie feestdagen toe te wensen en alvast de beste wensen voor het Nieuwe Jaar!

TAGS
Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten