Debat 2023Morningstar Debat: dit zijn de lessen van bijna 3 jaar SFDR
Hoe functioneren de SFDR-regels, die aanbieders van beleggingsproducten verplichten om consumenten te informeren over de duurzaamheid ervan? Drie experts, van de AFM, Triodos en Morningstar, spraken tijdens het jaarlijkse Morningstar Debat over hun ervaringen. "Voor de consument is kiezen nog steeds niet makkelijk."
Apple HeadsetApple overgewaardeerd, pas instappen na koerscorrectie
Apple doet het prima, maar het aandeel is nogal overgewaardeerd. Beleggers die Apple overwegen, kunnen beter even wachten totdat de aandelenkoers een correctie meemaakt alvorens in te stappen. Morningstar analyseert waar de groeimogelijkheden voor Aplle zitten.
LNG tanker in portGasvoorraden in Europa tjokvol. Wat zijn de risico's deze winter?
Voor deze winter zitten we goed met de gasvoorraden in Europa. Maar voor de toekomst nog prijsvolatiliteit op de loer en daarmee hogere risico's. Morningstar legt uit wat de wereldwijde factoren achter die volatiliteit zijn.
'Mijn positie tegen Nvidia was verkeerd; eigen schuld'
image
Stock picking op basis van vastomlijnde criteria kan heel goed werken. Maar soms pakt het verkeerd uit. Fondsbeheerder Peter Bates van T. Rowe Price vertelt over zijn manier van aandelenselectie en wat hij leerde van de keren dat het misging.
Technology MainMarktbarometer november: forse stijging bij groei-stijl
Sterke koersstijgingen bij enkele grote namen in de technology sector joegen de rendementen van dit stijlsegment op in november. Matige prestaties van de oliereuzen drukten tegelijkertijd de waarde-stijl. Dit is de Morningstar Marktbarometer over november.
Ronald van GenderenZo kun je waarde-beleggen met duurzame fondsen play-circle--s
VIDEO - Duurzame beleggingsfondsen hebben vaak een neiging naar de groei-stijl. Maar afgelopen jaar pakte dat slecht uit vanwege de correctie in groei-beleggen. Hoe kunnen fondsbeleggers meer de waarde-stijl opzoeken? Morningstar's fondsanalist Ronald van Genderen legt het uit en geeft drie voorbeelden van duurzame fondsen die gericht zijn op waarde-beleggen.

Best Ideas

leafDuurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
shieldGold Medalist fondsen
Diese Fonds erhalten unsere höchsten Ratings: Gold, Silber oder Bronze.
graphMorningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten