Deze drie mijnbouwgiganten zijn interessant
anglo american truck
Door de sterk gestegen grondstofprijzen lijkt beleggen in mijnbouwbedrijven weer aantrekkelijk. Maar het is ook riskant, want aan de mijnbouwindustrie kleven specifieke risico's. En die verschillen ook nog eens per bedrijf. Na de brede blik op deze industrie kijken we in dit tweede deel over de mijnbouwers meer in detail naar de drie giganten BHP, Anglo American en Glencore.
commoditiesBeleggen in mijnbouwbedrijven: goed idee?
Nu de prijzen van grondstoffen torenhoog zijn, lijken aandelen van mijnbouwbedrijven interessant. Maar wie erin wil beleggen, moet zich wel goed achter z’n oren krabben, want in deze sector beleggen is zeer riskant. Drie grote spelers onder de loep: Glencore, Anglo American en BHP.
green moneyTop-5 Grootste instroom Article 8 en 9 fondsen: Fundsmith aan kop
Duurzame fondsen zijn de laatste jaren als zoete broodjes over de toonbank gegaan. Niet verwonderlijk dat veel fondshuizen hun fondsen graag als Article 8 of 9 geclassificeerd zien onder de Sustainable Financial Disclosure Regulation. Dat zijn immers de fondsen waarbij duurzaamheidscriteria een rol in het beleggingsproces spelen. We geven een overzicht van de meest populaire aandelenfondsen binnen deze groep over de afgelopen twaalf maanden.
Asset flowsFund flows mei: huiver overheerst
Fondsbeleggers stapten in mei massaal uit obligatiefondsen, die daardoor forse uitstroom van vermogen meemaakten. Bij aandelenfondsen was nog wel sprake van netto-instroom. Dit is het overzicht van de fondsstromen over mei.
SkiingVoorzichtigheid geboden: zo werkt de momentum factor
Historische data wekken de indruk dat het niet op kan met momentum beleggen, maar deze wijze van beleggen vergt een vaardige hand. Momentum kan een overwachte dynamiek krijgen, en verkeerde timing en kuddegedrag liggen op de loer. Wees er dus voorzichtig mee.
Bad WeatherHebben 'echte' actieve fondsen beter gepresteerd tijdens de correctie?
De meeste actieve beleggingsfondsen slagen er niet in om hun passieve concurrenten te verslaan. Maar het ene active fonds is het andere niet. Morningstar onderscheidt de 'echte' actieve fondsen van de rest en onderzoekt of zij wel slagen.

Best Ideas

Duurzame fondsen
Door Morningstar als beste beoordeelde duurzame fondsen.
Fondsen met hoogste ratings
Deze fondsen krijgen de hoogste ratings van onze fondsanalisten: Gold, Silver of Bronze.
Morningstar Indices
De Morningstar Indices zijn ontworpen om beleggers richting te geven.
© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings