Over de Morningstar Awards

De Morningstar Awards erkennen beleggingsfondsen die de afgelopen jaren het beste hebben gepresteerd ten opzichte van hun categoriegenoten. Het is geen koopsignaal, maar de winnende fondsen zijn geen eendagsvlieg.

San Lie 11 februari, 2013 | 5:00
Facebook Twitter LinkedIn

Daar zijn ze dan: de genomineerde beleggingsfondsen voor de Morningstar Awards 2013. Elk jaar kijken beleggers en fondsmanagers weer reikhalzend uit naar wie de prijs in de wacht gaan slepen. Na weken van hard doorrekenen zijn de fondsanalisten van Morningstar eruit. We hebben we 15 categorieën voor aandelen, obligatie- en mixfondsen waarin beleggingsfondsen in aanmerking komen voor een award. Per categorie zijn er drie genomineerden. Daarnaast reiken we vijf awards uit aan fondshuizen die een brede(re) range aan goedpresterende fondsen aanbieden.

De Morningstar Awards zijn een erkenning voor die beleggingsfondsen die de afgelopen jaren het beste hebben gepresteerd ten opzichte van hun categoriegenoten. Dat wil niet zeggen dat we er een koopsignaal mee afgeven, want rendementen uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Toch weten wij uit ervaring dat veel beleggers de awards aangrijpen om hun eigen portefeuille nog eens tegen het licht te houden en mogelijkerwijs wat fondsen te ruilen tegen één of meerdere winnaars.
Dat dit niet altijd slecht hoeft te zijn toont de lijst met genomineerden van dit jaar. Ik ben namelijk een aantal nominaties van vorig jaar wederom tegengekomen. Voor mij een bewijs dat deze fondsen geen eendagsvliegen zijn.

Wie geïnteresseerd is in de achterliggende methodologie van de awards leest de International Fund Awards Methodology Paper.

De winnaars van de Morningstar Awards worden 4 april op een feestelijke avond bekend gemaakt.


Lees ook:

Genomineerde aandelenfondsen Morningstar Awards 2013

Genomineerde obligatiefondsen Morningstar Awards 2013

Genomineerde mixfondsen Morningstar Awards 2013

Genomineerde fondshuizen Morningstar Awards 2013

Genomineerde beleggingsfondsen Morningstar Awards 2013 (per fondshuis)

Facebook Twitter LinkedIn

Over de auteur

San Lie  Head Of Research, Morningstar Benelux

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Voorwaarden        Privacybeleid        Cookie Settings        Beleidsdocumenten