dinsdag 17 juli 2018

ETF flows juni: toenemende volatiliteit en uitstroom
Beleggers in Exchange Traded Funds (ETF's) waren ook in de maand juni niet erg happig op risico. De ontwikkeling van risico-aversie en toenemende volatiliteit begon in februari van dit jaar en blijft van kracht, zeker met aandelenbeurzen die in juni pas op de plaats maakten of zelfs daalden. Dat leidde tot 1,6 miljard euro aan netto-uitstroom uit aandelen-ETF's in juni.
Top 5 Aandelen Opkomende Landen: dip in tweede kwartaal
Aandelen uit opkomende landen belandden over het eerste kwartaal al in negatief terrein. Met wederom een min in het tweede kwartaal, lijken opkomende markten de positieve trend uit de voorgaande twee kalenderjaren vaarwel te hebben gezegd. Helemaal omdat de ontwikkeling in de afgelopen drie maanden het spiegelbeeld was van aandelen uit ontwikkelde landen. Toegenomen bewegelijkheid leverde echter wel weer kansen voor actief beheerde fondsen op.
Fonds van de Week: Alken Small Cap Europe
Alken Small Cap Europe hanteert een tegendraadse beleggingsaanpak met sterke aandelenselectie in Europese small caps. Dat betekent meer risico op mindere jaren, maar het lange-termijn track record is sterk, ondanks hoge kosten. Het fonds verdient een Morningstar Analyst Rating van Silver.
Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas