dinsdag 23 april 2019

Duurzame Europese aandelenfondsen onder de loep
Het aantal beschikbare duurzame beleggingsfondsen neemt de laatste jaren sterk toe. Dat betekent meer keus, maar ook meer huiswerk voor beleggers. Morningstar helpt beleggers bij het vinden van geschikte duurzame fondsen. In mijn vorige column gaf ik aan dat ik de komende tijd mijn columns zal besteden aan de zoektocht naar fondsen die zowel vanuit duurzaamheids- als rendementsoogpunt interessant zijn. Deze week nemen we als eerste Europese large-cap aandelen onder de loep.
Morningstar Sustainability Atlas: de scores op CO2-gebied
De Morningstar Sustainability Atlas omvat tegenwoordig ook de maatstaven omtrent CO2-uitstoot. Op een handige wereldkaart staan de Carbon Intensity Scores van de 46 onderzochte landen in één oogopslag weergegeven. Europa scoort goed, met Zweden voorop, maar er zitten ook verrassingen tussen, zoals Egypte en Peru.
Top-5 Aandelen Emerging Markets: Coronation aan kop
Aandelen uit opkomende landen kenden een teleurstellend 2018, niet alleen in absolute zin, maar ook afgezet tegen ontwikkelde landen. Het eerste kwartaal van 2019 zag opkomende landen herstellen van de verliezen in het afgelopen jaar, maar opnieuw bleven ze achter bij ontwikkelde landen. China trok de kar, terwijl andere Aziatische en de overige regio’s niet volledig in het positieve sentiment deelden.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas