maandag 25 juni 2018

Themaweek duurzaam beleggen
Bij Morningstar staat deze week in het teken van duurzaam beleggen. We laten zien waarom duurzaamheid ook vanuit het oogpunt van rendement belangrijk is. We laten u kennismaken met alle tools die Morningstar beschikbaar heeft om beleggingen te analyseren op duurzaamheid. Die brengen we vervolgens in de praktijk door het screenen van diverse beleggingscategorieën met behulp van de tools. De uitkomsten zullen u verrassen.
Robert Shiller voorspelt de waarschijnlijkheid van een beurscrash
De befaamde beleggingsexpert Robert Shiller onderzoekt de waarschijnlijkheid van een crash op de aandelenmarkt. Ook bekijkt hij waar 'zwarte zwanen', onverwachte negatieve ontwikkelingen, zouden kunnen ontstaan. Shiller heeft in het verleden vaker juiste voorspellingen gedaan onver beurscrashes. Dus u bent gewaarschuwd.
Top-5 Instroom Actief Beheerde Beleggingsfondsen
Europese allocatiefondsen, aandelenfondsen en fixed income fondsen zagen gezamenlijk over de eerste vier maanden van 2018 in totaal 130 miljard euro aan nieuw geld binnenstromen. Van deze instroom kwam 94 miljard euro op het conto van actief beheerde beleggingsfondsen. Het laat zien dat ondanks de significante groei van indexvolgende producten beleggers nog steeds oog hebben voor actieve fondsen.
Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas