zondag 19 mei 2019

Nieuw van Morningstar: de Economic Moat Barometer. Concurrentievoordeel in relatie tot rendement en waardering
Als belegger was u al bekend met de maandelijkse Morningstar Marktbarometer, die analyseert hoe de negen segmenten van de Morningstar Style Box hebben gepresteerd. Morningstar voegt daar een dimensie aan toe: de mate van concurrentievoordeel, ofwel de Economic Moat. We bekijken de drie typen Economic Moat in relatie tot rendement en waardering.
Aannames zijn niet genoeg voor de aandelenbelegger
Een beursgang is bij lange na geen garantie voor snelle koerswinst. De IPO's van de laatste tijd tonen aan dat de bedrijven met een goed verhaal moeten komen: te hoge verwachtingen en onrealistische waarderingen op basis van aannames doen aandelenbeleggers afhaken, zo blijkt uit de voorbeelden van Lyft en Uber.
Fonds van de Week: Morgan Stanley US Advantage Fund
Het Morgan Stanley US Advantage Fund richt zich op stabiele, gevestigde groeiers onder Amerikaanse aandelen. De onderscheidende aanpak op basis van hoge overtuiging werkt, blijkt uit het succesvolle track record. Opgaande markten worden benut en tegelijk is er bescherming bij neergang en laat het fonds beperkte volatiliteit zien. Morningstar kent dit fonds een Morningstar Analyst Rating van Silver toe.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas