dinsdag 14 augustus 2018

Kwantiteit is de vijand van kwaliteit
Meer is niet altijd beter. En meer van hetzelfde dat zich niet onderscheidt van de concurrentie is zeker niet beter. Zo is de situatie in het universum van actieve beleggingsfondsen. Dat vraagt om keuzes maken en daarbij kunnen andere industrieën als voorbeeld dienen. Hoe de historische ontwikkeling van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw een rolmodel kan zijn voor fondshuizen die actieve beleggingsfondsen aanbieden.
Wat nu met de FAANG-aandelen?
De techreuzen Facebook, Amazon, Apple en Google-moederbedrijf Alphabet hebben de aandelenbeurzen flink opgestuwd, maar toen Facebook onderuit ging op matige vooruitzichten, stokte de opmars. De koersen van deze groei-aandelen kregen een fikse knauw. Morningstar analyseert of er sprake is van een dipje is of dat er iets structureels aan de hand is met de voormalige beurslievelingen.
Dit zijn de aantrekkelijkste wereldwijde large cap aandelen
Koerstijgingen in juli hebben wereldwijde aandelen weer duurder gemaakt. Daarom kent de Large Cap Global Core Pick List, die de aantrekkelijkst gewaardeerde wereldwijde aandelen weergeeft, voor augustus flink wat wisselingen. We zetten alle wijzigingen voor u op een rij.
Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas