maandag 17 december 2018

Top-5 Global inflation linked (euro hedged): UBS aan kop
Inflatie is alleen goed voor het financiele systeem als die stabiel en voorspelbaar is. Te hoge inflatie betekent waardeverlies en te lage inflatie, of zelfs deflatie, laat de economie vastlopen. Inflation linked obligaties elimineren de invloed en verzachten de reële impact van inflatie. Morningstar neemt in de Top-5 van deze week inflation linked obligaties onder de loep.
Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor december slechts twee wisselingen. Dat komt omdat de markt in november veel minder volatiel was dan in oktober en omdat er minder wijzigingen waren in de Fair Values die de Morningstar-analisten berekenen. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor december.
Het kan ook té goed gaan; waarom fondssluitingen positief zijn
Het komt niet heel vaak voor: een fonds dat tijdelijk sluit, ofwel dat even geen nieuw geld van beleggers meer aanneemt. De reden is dat het té goed gaat. Dat klinkt paradoxaal, maar toch is het zo. Want als dat vermogen niet op de juiste manier kan worden belegd, dan kan dat nadelig uitpakken voor de eindbelegger.

Marktactiviteit en waardering

Commodity Futures
Gold
Light Crude
Natural Gas